NAC en Van Basten krijgen gelijk: KNVB schrapt veelbesproken rode kaart

Reacties

De aanklager betaald voetbal heeft de rode kaart van Colin Rösler geseponeerd. De verdediger van NAC Breda werd vrijdag uit het veld gestuurd door scheidsrechter Siemen Mulder in het uitduel met Roda JC Kerkrade en dat veroorzaakte toen de nodige ophef.

NAC en Van Basten krijgen gelijk: KNVB schrapt veelbesproken rode kaart
© Pro Shots
Roda JC Kerkrade
Roda JC Kerkrade
4 - 2
NAC Breda
NAC Breda

Rösler leek Roda-aanvaller Jordy Croux vrijdag te haken in het strafschopgebied, maar in de herhaling bleek ook dat hij de bal speelde. Desondanks legde Mulder, die het moment van grote stand waarnam, de bal op de stip en moest de negentienjarige Noor ook nog eens het veld verlaten met een directe rode kaart. Hoewel doelman Nick Olij de aansluitende penalty van Roland Alberg nog stopte, ging NAC met tien man vervolgens onderuit in Kerkrade.

De stoom kwam na afloop dan ook uit de oren van trainer Ruud Brood, die Mulder na afloop aansprak. 'Ik hoop voor hem dat hij gelijk heeft, maar ik heb net al wat gezien. Dus ik denk niet dat hij gelijk heeft', reageerde de NAC-coach bij FOX Sports. 'Ik zag vanaf de bank al dat hij de bal wegtikte en dat zie ik nu ook. Ik vind dit echt schandalig. En het erge is dat hij ook nog rood krijgt. Ik vind het een aardige man, maar hier zit hij totaal mis.'

Brood had dan ook geen enkel begrip voor de beslissing van Mulder, die de wedstrijd in zijn ogen wel erg beïnvloedde door én een strafschop én een rode kaart toe te kennen. Een dag later kwam ook Marco van Basten in de studio van FOX Sports tot die conclusie. 'Dit is toch bizar? Als iemand in de zestien een normale overtreding maakt, word je met een gele kaart en een penalty al genoeg gestraft. Dit is toch geen benenbreker?'

De aanklager kwam dus ook tot die conclusie en besloot de rode kaart van Rösler kwijt te schelden na een weekend waarin in de Eredivisie ook al het nodige te doen was over de arbitrage en het gebruik van de VAR. Die is in de Keuken Kampioen Divisie nog niet aanwezig, maar Brood en NAC krijgen nu dus alsnog gelijk. En Rösler? Die kan deze week gewoon in actie komen in het bekerduel met FC Emmen en het competitieduel met Go Ahead Eagles.

Keuken Kampioen Divisie

Stand Keuken Kampioen Divisie 2019/2020

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
SC Cambuur
29
21
3
5
68-25
+43
66
2
De Graafschap
29
17
11
1
63-28
+35
62
3
FC Volendam
29
16
7
6
57-42
+15
55
4
Jong Ajax
29
16
6
7
72-47
+25
54
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer NAC Breda
Meer over NAC Breda
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.