NAC en droomkandidaat Van Wonderen gaan niet met elkaar in zee

Reacties

NAC Breda ontvangt donderdagavond PSV in de achtste finale van het KNVB-bekertoernooi en gaat zondagmiddag op bezoek bij Go Ahead Eagles. Willem Weijs zal tijdens deze duels gewoon als interim op de bank zitten. NAC besloot droomkandidaat Kees van Wonderen af te bellen. Beide partijen waren niet voldoende overtuigd van een vruchtbare samenwerking waarna NAC de knoop doorhakte.

NAC en droomkandidaat Van Wonderen gaan niet met elkaar in zee
© Pro Shots

Van Wonderen was tot kandidaat nummer één gebombardeerd, hoewel de directie van de Bredase club beweert nog twee andere kandidaten te hebben. Vanuit de club is de ex-assistent van bondscoach Ronald Koeman nooit als de enige en voornaamste kandidaat betiteld om de andere kanshebbers niet het gevoel te geven dat zij tweede keus zijn, maar aangezien met Van Wonderen in totaal vier inhoudelijke gesprekken zijn gevoerd mag aangenomen worden dat de intentie er wel degelijk was om tot overeenstemming te komen.

Beide partijen kenden te veel twijfels en aangezien NAC zich geen nieuwe mispeer qua trainerskeuze kan veroorloven, besloot de club de trainer niet te nemen. Van Wonderen op zijn beurt had in eerste instantie tijd gevraagd, maar kreeg te weinig duidelijke antwoorden op de door hem gestelde vragen. De directie en de rvc van NAC daarentegen twijfelden of de als hoofdtrainer onervaren Van Wonderen de klus wel aan zou kunnen.

NAC zal spoedig met een oplossing moeten komen, aangezien interim-trainer Willem Weijs er inmiddels twee van de toegestane vier weken dispensatie op heeft zitten. Over de termijn waarop er duidelijkheid moet zijn wil de club niets zeggen, net zoals er niet ingegaan wordt op namen van kandidaat-trainers. In de Bredase wandelgangen vallen de namen van de clubloze trainers Fons Groenendijk en Peter Hyballa, maar of zij daadwerkelijk een kans maken is niet bekend.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.