NAC Breda nadert dankzij late goal de topdrie

NAC Breda heeft dinsdag geprofiteerd van de nieuwe uitglijder van Almere City FC. SC Cambuur verstevigde de koppositie in de Keuken Kampioen Divisie.

Telstar
Telstar
1 - 2
NAC Breda
NAC Breda

NAC Breda moest diep gaan om de derde zege op rij te boeken. De ploeg van Maurice Steijn zocht na de eerste helft in Velsen de kleedkamer op met een 1-0 achterstand. Glynor Plet had op slag van rust Telstar aan de openingstreffer geholpen. De Brabantse gasten stelden in de tweede helft orde op zaken. Na de gelijkmaker van Mounir El Allouchi kroonde Mario Bilate zich in de 83ste minuut tot matchwinner.

SC Cambuur
SC Cambuur
3 - 0
TOP Oss
TOP Oss

SC Cambuur kwam halverwege de eerste helft op voorsprong. Robert Mühren zette de Friese formatie met zijn 22ste treffer van het seizoen op het goede spoor. De topscorer deed dat uit en strafschop, die tot woede van TOP Oss was toegekend na een actie van Lion Kaak op Jamie Jacobs. Scheidsrechter Jannick van der Laan was doof voor de Brabantse protesten.

TOP Oss moest in de 78ste minuut het hoofd definitief buigen na de 2-0 van Giovanni Korte, die met een fraai wippertje de wedstrijd besliste. Mühren tekende met een mooie lob voor het sluitstuk; 3-0. Door de zege verstevigde Cambuur de koppositie in de Keuken Kampioen Divisie.

Helmond Sport
2 - 1
Almere City FC

Twee weken na de pijnlijke 4-0 nederlaag tegen NAC Breda heeft Almere City FC opnieuw een gevoelige tik geïncasseerd. De ploeg van trainer Ole Tobiasen keek op Sportpark de Braak na bijna een kwartier tegen een 1-0 achterstand aan. Jelle Goselink had Helmond Sport op voorsprong gezet, hetgeen extra zuur was voor de gasten aangezien de spits wordt gehuurd van Almere.

De Brabantse gastheren weerstonden lang de groeiende druk van de bezoekers om in de slotfase de marge te verdubbelen. Lance Duijvestein was verantwoordelijk voor de genadeklap voor Almere City, dat niet verder kwam dan de aansluitingstreffer van Thomas Verheijdt.