NAC Breda en VVV-Venlo strijden om 'Fair Play-cup'

Reacties

In de aanloop naar elke wedstrijddag in dit Eredivisie-seizoen duikt Voetbal International, met behulp van Opta, in de statistieken. Met NAC Breda - VVV-Venlo valt het doek over de Eredivisie-zaterdag.

NAC Breda en VVV-Venlo strijden om 'Fair Play-cup'

NAC Breda - VVV-Venlo


Aftrap:20.45 uur
Scheidsrechter:Jeroen Manschot
Laatste 5 Eredivisie-duels NAC Breda:4 punten
Laatste 5 Eredivisie-duels VVV-Venlo:8 punten

Actueel

• Waar NAC Breda het hele seizoen al rond de degradatiezone bivakkeert, is medepromovendus VVV-Venlo nog geen seconde in gevaar geweest. De Limburgers hebben zeven punten meer dan de gastheer van zaterdagavond.

• NAC Breda-smaakmaker Manu García was dit Eredivisie-seizoen al 47 keer het slachtoffer van een overtreding. Alleen VVV-Venlo-spits Lennart Thy werd nog vaker onreglementair gestuit (51 keer).

Deze jaargang veroverde VVV-Venlo al veertien punten buitenhuis. In slechts één van hun laatste acht volledige seizoenen op het hoogste niveau veroverden de Limburgers meer punten op vijandige bodem, in 2012/13 (vijftien punten).

In Limburg eindigde de confrontatie tussen VVV-Venlo en NAC Breda in een doelpuntloos gelijkspel.
In Limburg eindigde de confrontatie tussen VVV-Venlo en NAC Breda in een doelpuntloos gelijkspel.

• In de eerste negentien speelrondes was VVV-Venlo de ploeg met de minste overtredingen in de Eredivisie, namelijk 201. Met 210 overtredingen is NAC Breda de grootste 'concurrent' voor de Limburgers in dit klassement.

• Thy is op dreef. De aanvalsleider van VVV-Venlo had in liefst vijf van de laatste zeven Eredivisie-goals van de promovendus een rechtstreeks aandeel met vier goals en één assist.

Samenvatting vorige Eredivisie-wedstrijd:

Vorige week verloor NAC Breda van PEC Zwolle.
VVV-Venlo speelde vorige week gelijk tegen ADO Den Haag.

Historie

• Het treffen tussen NAC Breda en VVV-Venlo stond vijftien keer eerder op het programma op het hoogste niveau. Slechts eenmaal boekten de Limburgers een zege. Daar staan liefst twaalf overwinningen van NAC Breda tegenover. Tot twee keer toe bleef een winnaar uit.

• Die ene zege van VVV-Venlo dateert alweer uit het seizoen 1977/78. Bij de bezoekers, die met 0-2 wonnen, stond Dick Advocaat in de basis.

De laatste vijf edities van NAC Breda - VVV-Venlo:


SeizoenUitslag
2007/080-0
2009/102-0
2010/112-0
2011/123-1
2012/131-0

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.