NAC bedenkt zich: Steijn tóch niet op de bank na Ibiza-reis

Reacties

Maurice Steijn zit maandag toch niet op de bank bij NAC Breda tijdens de uitwedstrijd tegen NEC. De trainer van de club uit de Keuken Kampioen Divisie keerde donderdag terug van een reis naar Ibiza en gaat tóch vijf dagen in quarantaine.

NAC bedenkt zich: Steijn tóch niet op de bank na Ibiza-reis
© Pro Shots
N.E.C.
N.E.C.
0 - 2
NAC Breda
NAC Breda

'Bij nader inzien heeft de clubleiding besloten om de regels rondom reizen binnen Europa en het bijbehorende quarantaine-advies op te volgen. Ondanks de gevolgde protocollen en het strenge regime binnen de club heeft de club desondanks besloten geen uitzondering op de regel te willen zijn', zo laat NAC Breda vrijdag weten dat Steijn toch in thuisquarantaine gaat en niet aanwezig zal zijn bij de wedstrijd tegen NEC Nijmegen. Hans Visser neemt zijn taken over.

Steijn vloog zaterdag, een dag na het verlies tegen Excelsior (1-2), naar Ibiza. Steijn moest per se fysiek aanwezig zijn op het eiland om bepaalde zaken af te handelen die hij nog niet had afgerond toen hij bij NAC de opvolger werd van Peter Hyballa. Hoewel de overheid dringend adviseert om bij terugkomst in Nederland vijf tot tien dagen in quarantaine te gaan, was Steijn dit in eerste instantie niet van plan.

NAC stelde dat na overleg met de KNVB is geconcludeerd dat de trainer zijn werk kan hervatten. Steijn was op Ibiza immers dagelijks getest op het coronavirus en zou ook de komende dagen getest worden. Daarnaast hield hij zich aan de protocollen van de KNVB, waarmee voor NAC duidelijk was dat Steijn de voorbereiding en de wedstrijd tegen NEC kan leiden. Vrijdagavond komt de club uit Breda daar dus toch op terug.

'We hebben ons besluit om Maurice deze dagen in nauw contact met de groep te laten samenwerken heroverwogen, ondanks een positief advies van de instanties. Wij vinden het belangrijk om een goed voorbeeld te zijn voor anderen, uit respect voor iedereen. Uiteraard willen wij geen enkel gezondheidsrisico creëren, hoe minimaal ook. We dachten er verstandig aan te doen om strikt de formele lijn te volgen, maar zijn toch tot inzicht gekomen dat dit het beste besluit is', zo vertelt Mattijs Manders op de clubwebsite.

Keuken Kampioen Divisie

Stand Keuken Kampioen Divisie 2020/2021

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
SC Cambuur
38
29
5
4
109-36
+73
92
2
Go Ahead Eagles
38
23
8
7
62-25
+37
77
3
De Graafschap
38
23
8
7
67-47
+20
77
4
Almere City FC
38
22
9
7
75-48
+27
75
5
NAC Breda
38
22
7
9
75-41
+34
73
6
FC Volendam
38
19
9
10
79-52
+27
66
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer NAC Breda
Meer over NAC Breda
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.