Naam Dolberg valt bij zoektocht naar opvolger Haaland

Reacties

Borussia Dortmund heeft ontzenuwd dat Erling Haaland na dit seizoen zeker zijn heil elders gaat zoeken. De Duitse club brengt wel alvast de mogelijke opvolgers in kaart.

Naam Dolberg valt bij zoektocht naar opvolger Haaland
© Pro Shots

'Het is nog niet zeker dat hij komende zomer vertrekt', zei directeur Hans-Joachim Watzke tegen Sport1 over de toekomst van Haaland. 'We moeten het gewoon nog zien. De sleutel ligt bij Erling. Maar als hij vertrekt, dan kan op één ding worden gerekend: we zullen er weer eentje krijgen.'

De vraag is wie in aanmerking komt om in de voetsporen te treden van Haaland. De scouts van Dortmund stropen de Europese markt af op zoek naar de spits van tussen de 19 en 24 jaar, die zo'n dertig miljoen euro mag kosten.

Volgens SPORT1 geldt Kasper Dolberg als een belangrijke kandidaat voor de aanstaande vacature. De 23-jarige Deen, die na Ajax zijn heil ging zoeken bij OGC Nice, past in het geschetste profiel. Ook zijn teamgenoot Amine Gouiri is de scouts opgevallen. Daarnaast staat Anthony Martial naar verluidt hoog op het schaduwlijstje. De 25-jarige Fransman zou zeker openstaan voor een transfer gezien zijn (bij)rol bij Manchester United.

Mogelijk kiest BVB voor een andere manier om met de opbrengst van de Haaland-transfer om de aanval van vers bloed te voorzien. Daarbij wordt de naam Noni Madueke genoemd. De jonge Engelse aanvaller zou dan het voorbeeld van Donyell Malen volgen, al wordt gevreesd dat Madueke te duur is voor BVB.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.