'Na winst bij Feyenoord geloofde Roda pas in zichzelf'

'Ik ben blij dat we volgend seizoen weer in de Eredivisie spelen, want daar hoort Roda JC ook thuis', jubelde Bram Castro nadat hij met de Limburgse ploeg via strafschoppen had afgerekend met SC Cambuur-Leeuwarden.

'Na winst bij Feyenoord geloofde Roda pas in zichzelf'

Castro was de held door in de beslissende penaltyreeks de inzetten van Michael Jansen en Mark de Vries te keren. Bovendien zag hij Rachid El Khalifi over schieten. 'Ik kende veel jongens en ik heb er in de aanloop naar deze wedstrijd veel over gepraat met mijn ploeggenoten', bekende de Belgische goalie voor de camera van RTL 7.

'We hebben ontzettend veel beleefd dit seizoen, maar de gifbeker is nu leeg. Ik ben blij dat we volgend seizoen in de Eredivisie spelen', aldus Castro, die daarin gelijk kreeg van coach Harm van Veldhoven. 'Ik heb de ploeg voorgehouden dat mentaliteit in de play-offs voorop stond. Als dat dan werkt, is het fantastisch. Chapeau voor het incasseringsvermogen van de jongens.'

Van Veldhoven arriveerde in november als opvolger van de ontslagen Raymond Atteveld. 'Ik heb altijd geloofd in de groep, maar na de winst op Feyenoord kregen de jongens ook weer geloof in zichzelf. Al hadden we voor die wedstrijd nooit gedacht dat we het seizoen weer konden rechtbreien middels de play-offs.' Roda begon de laatste competitieronde als hekkensluiter, maar ontsnapte destijds aan directe degradatie door met 3-2 te winnen in De Kuip.

Bekijk hier al onze video's