Na penalty's moet Cercle finaleplaats aan KVM laten

KV Mechelen maakte op een cruciaal moment een einde aan een slechte reeks tegen Cercle Brugge, met een plaats in de bekerfinale als beloning (2-1).

Al twee jaar wacht KV Mechelen op een positief resultaat tegen Cercle Brugge, dat afgelopen zaterdag in competitieverband ook het laatste onderlinge duel met een 1-0 overwinning afsloot.

Bjorn Vleminckx (foto), die in de heenwedstrijd de belangrijke uittreffer voor zijn rekening had genomen, poetste de 2-1 nederlaag van de eerste halve finale na een half uur weg. Maar op slag van rust maakte Tony Sergeant de goal van De Rambo van Malinwa ongedaan, waarmee Cercle Brugge zich weer finalist mocht wanen.

Door toedoen van Joachim Mununga moesten er verlengingen en uiteindelijk ook strafschoppen aan te pas komen. Sergeant bleek in de penaltyreeks de schlemiel. De middenvelder van Cercle Brugge miste en doordat KV Mechelen geen fout maakte was dat beslissend.

In de finale wacht KV Mechelen de winnaar van het duel tussen RC Genk en Tweedeklasser Lierse SK. De eerste wedstrijd tussen die twee clubs eindigde in 2-2.