Na exact nul balcontacten kan Felipe Melo vertrekken in Braziliaanse finale

Felipe Melo heeft een van de meest opmerkelijke wedstrijden in zijn loopbaan gespeeld. Hij viel kort voor tijd in in de finale van de Taça Guanabara, maar kon na nul balcontacten alweer gaan douchen door een rode kaart.

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Met Fluminense speelde de oud-speler van onder meer Internazionale en Juventus tegen Flamengo. Met een 2-1 voorsprong kwam Melo binnen de lijnen. Na een stevige overtreding ontstond er een massaal opstootje en daarbij kreeg Melo een rode kaart, terwijl hij nog geen minuut in het veld stond. En enkele minuten later stond hij met de grote beker omhoog. Een bijzondere dag voor de Braziliaan.

Na afloop gaf Melo tekst en uitleg over zijn invalbeurt voor de camera van TNT Sports. 'Als ik iets doe, dan ontploft er een bom. Dit hele probleem begon omdat een speler van Flamengo een van onze spelers schopte. Ja ik heb in dat opstootje mijn tegenstander geduwd, maar ik heb hem niet aangevallen. In een wedstrijd met zulke grote belangen, moet er een ervaren scheidsrechter worden neergezet.'