Mwepu krijgt na ontdekking hartproblemen nieuwe functie bij Brighton

Reacties

Enock Mwepu blijft behouden voor de voetballerij. De voormalig middenvelder gaat als trainer van de Onder-9 aan de slag bij Brighton & Hove Albion, zo bevestigt de club vrijdagochtend. Mwepu moest in oktober stoppen als middenvelder van Brighton, nadat een erfelijke hartaandoening werd ontdekt.

Mwepu krijgt na ontdekking hartproblemen nieuwe functie bij Brighton
© Pro Shots

'We zijn heel blij dat Enock heeft besloten om bij onze club te blijven en met zijn ervaring jonge spelers kan helpen in hun ontwikkeling', zegt Roberto De Zerbi, de hoofdtrainer van het eerste elftal. De Zerbi geeft aan dat Mwepu voor zijn leeftijd (24) een schat aan ervaring heeft. 'Hij heeft in de Champions League en in de Premier League gespeeld en is aanvoerder geweest van zijn land. Dit is de volgende stap in zijn voetbalcarrière.'

Algemeen directeur Paul Barber zegt dat Mwepu een 'ongelooflijk moeilijke tijd' achter de rug heeft en is blij dat de Zambiaan het aanbod heeft geaccepteerd om jeugdtrainer te worden. 'We zoeken altijd naar trainers die de waarden van deze club belichamen. Enock doet dat als geen ander. We zijn dolblij dat hij bij de club blijft en we dichten hem veel potentie toe als trainer. We willen hem de kans geven om tot wasdom te komen in die rol.'

Mwepu kwam vorig jaar zomer voor 23 miljoen euro over van Red Bull Salzburg en speelde dit seizoen nog in de eerste zes competitiewedstrijden van Brighton. Daarna werd echter een hartaandoening ontdekt, waardoor medisch experts het niet verstandig vonden dat Mwepu zijn actieve carrière zou vervolgen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.