MVV wil Andries Jonker als coach

MVV hoopt Andries Jonker binnen te halen. De Maastrichtse club probeert woensdag tot overeenstemming te komen met de voormalig assistent van Louis van Gaal. 'Het moet nog worden afgewikkeld, er staat nog geen handtekening', meldt John Vranken, hoofd technische zaken aan VI.nl

MVV wil Andries Jonker als coach

Jonker krijgt bij MVV de functies van coach en technisch directeur. Hij zal pas in de zomer bij de Limburgse eerstedivisionist aan de slag gaan.

'Andries Jonker is een buitenkans', vertelt Vranken. 'Hij is een kundig man, uit de school van Van Gaal en heeft ook als assistent met hem gewerkt. Bovendien is hij van alles op de hoogte en helemaal gek van het voetbal.'

Momenteel is de technische leiding in handen van Robbie Delahaye. De oud-speler van MVV is sinds begin deze week de interim-coach nadat Jan van Deinsen was opgestapt. Delahaye was assistent van Van Deinsen.

Jonker werkte eerder onder andere bij de KNVB, FC Volendam en Barcelona. Bij de voetbalbond was hij onder meer bondscoach van de vrouwenselectie. Bij Volendam was hij hoofdcoach. En in Barcelona werkte hij als assistent van Louis van Gaal.

Bekijk hier al onze video's