MVV Maastricht gaat achter relschoppers aan: 'Het tart elke verbeelding'

Reacties

De teleurstelling is groot in Maastricht, waar de derby tussen MVV en Roda JC Kerkrade vrijdagavond flink uit de hand liep. Daags na het staken van de wedstrijd reageert MVV samen met burgemeester Annemarie Penn-te Strake via een statement.

MVV Maastricht gaat achter relschoppers aan: 'Het tart elke verbeelding'
© Pro Shots
MVV Maastricht
MVV Maastricht
1 - 1
Roda JC Kerkrade
Roda JC Kerkrade

Na ongeregeldheden op en rond de tribunes werd de Keuken Kampioen Divisie-wedstrijd definitief gestaakt door scheidsrechter Joey Kooij. Een afkoelperiode had eerder al onvoldoende effect gehad. In een gezamenlijk statement wordt door MVV en de gemeente Maastricht gesproken van een 'zware deceptie'.

Burgemeester Penn-te Strake zegt: 'Ik heb contract gehad met de scheidsrechter en hij stond in contact met beide clubs. De veiligheid in het stadion kon niet langer worden gegarandeerd. Ik vind het heel spijtig voor de overgrote meerderheid van de fans die er een feestje van wilde maken, maar door de aanhoudende acties van de relschoppers moest er ingegrepen worden.'

MVV stelt dat de daders worden opgespoord en gestraft zullen worden. Het gaat volgens de club om een groepje van rond de 25 kwaadwillende toeschouwers. 'We zijn intensief met KNVB en de driehoek van gemeente, politie en justitie in overleg om te kijken hoe we dit inmiddels landelijke maatschappelijke probleem in de toekomst kunnen voorkomen', aldus een woordvoerder van de club, waar teleurstelling overheerst. 'Weken is toegeleefd naar deze wedstrijd om er een groot voetbalspektakel van te maken. Door vrijwilligers, personeel, spelers, staf en supporters. Het beloofde een geweldige feestelijke avond te worden.'

Penn-te Strake: 'Wat er vanaf de 42ste minuut gebeurde, tart elke verbeelding. Voetbal moet een feest zijn dit werd een drama.' Het is nog onduidelijk wat de gevolgen zijn voor volgende derby's.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.