MVV loopt uit, AGOVV verliest bij mogelijk afscheidsduel

MVV Maastricht is door een zwaarbevochten zege op FC Eindhoven in de Jupiler League verder weggelopen bij nummer twee Sparta Rotterdam. De Limburgse koploper won met 3-2 en zag dat bijna alle andere concurrenten punten verloren. AGOVV Apeldoorn verkeert in financieel zwaar weer en verloor de vanwege een aanstaand faillissement mogelijke laatste wedstrijd in het betaald voetbal van Fortuna Sittard.

MVV loopt uit, AGOVV verliest bij mogelijk afscheidsduel

MVV Maastricht – FC Eindhoven 3-2Gemakkelijk ging het voor MVV vanavond niet in eigen huis tegen hekkensluiter Eindhoven. Door een eigen doelpunt van Bryan Smeets waren doelpunten van Mark Veldmate en Danny Schreurs nodig om een achterstand om te buigen in een voorsprong. Serhat Koç zorgde echter met een strafschop weer voor 2-2.

Uiteindelijk werd Tom van Hyfte de gevierde man. Hij maakte voor MVV de winnende goal, waardoor de ploeg nu vier punten voorsprong heeft op Sparta Rotterdam.

SC Veendam – Sparta Rotterdam 2-1Sparta kon maandag een feestje vieren, omdat de periodetitel binnen werd gesleept, maar wist dat vrijdag geen vervolg te geven. Door een benutte strafschop van Sandro Calabro werd de openingstreffer van Lars Hutten nog wel goedgemaakt, maar moesten de Rotterdammers in de slotfase de winnende treffer van Robby Holder toestaan. In de laatste minuten kreeg verdediger Toine van Huizen ook nog eens een rode kaart. Veendam is na vanavond tiende.

AGOVV – Fortuna Sittard 0-2Het zijn zware tijden voor AGOVV. De club uit Apeldoorn heeft nog tot 8 januari om een faillissement af te wenden en kreeg vrijdag een grote klap te verwerken. De gemeente ziet geen heil in het reddingsplan, waardoor het duel met Fortuna mogelijk het laatste van AGOVV in het betaald voetbal was. Tot overmaat van ramp werd het treffen op Berg en Bos ook nog verloren. Patrick Nkoyi vergrootte het leed in Apeldoorn met de enige twee treffers van de wedstrijd. AGOVV is middenmoter (elfde), terwijl Fortuna in de subtop (zesde) vertoeft.

FC Dordrecht – FC Emmen 0-0Drie dagen na de uitschakeling voor de beker door AZ kon FC Dordrecht in eigen huis ook niet winnen van FC Emmen. Aangezien er niet werd gescoord is het gat met koploper MVV zes punten voor Dordrecht. Lars Veldwijk mocht zich dat aanrekenen, hij miste in de slotminuut een strafschop nadat Jorrit Kunst de rode kaart had gezien. De thuisploeg zakt door de zege van Helmond Sport een plaatsje (nu vierde). FC Emmen stijgt een plaatsje naar de zestiende positie door Excelsior te achterhalen.

SC Cambuur – Volendam 2-2Nummer vier SC Cambuur was de volgende achtervolger van MVV die punten verloor. Adnana Tighadouini en Michiel Hemmen kwamen namens de thuisploeg als doelpuntenmakers op het wedstrijdformulier, terwijl Jack Tuyp en Maikel van der Werff dat voor Volendam deden. Cambuur is nu vijfde door de zege van Helmond, Volendam staat drie punten onder de opponent van vrijdag.

Excelsior – De Graafschap 1-3Het duel in Rotterdam was dat tussen twee zeer teleurstellend presterende Eredivisie-degradanten. Excelsior voegde met de nederlaag een nieuw hoofdstuk toe aan het waardeloze seizoen door een plaatsje te zakken naar de zeventiende plek. De Graafschap, dat ook een zeer slecht seizoen kent, won uiteindelijk door treffers van Anco Jansen (2) en Piotr Razyszek. Roland Alberg redde namens de Rotterdammers de eer. De Graafschap is na vanavond achtste.

Helmond Sport – Telstar 1-0Helmond Sport liep maar ternauwernood geen averij op. Emrullah Güvenc maakte een kwartier voor het einde van de officiële speeltijd de enige treffer. Helmond is door de zege derde, terwijl Telstar veertiende staat.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's