MVV in lege Geusselt ten onder tegen FC Den Bosch

FC Den Bosch heeft in een lege Geusselt het duel der middenmoters winnend afgesloten. MVV Maastricht ging ten onder.

In dit overzicht volgen we alle ontwikkelingen uit de vijftiende speelronde van de Keuken Kampioen Divisie.
MVV Maastricht
0 - 1
FC Den Bosch

In Maastricht werd gespeeld zonder publiek. De fans die voor de tv zaten, misten aanvankelijk weinig. Beide ploegen zagen voor rust een goal afgekeurd worden vanwege buitenspel. Bij Den Bosch was Soufyan Ahannach de ongelukkige, bij MVV Mitchy Ntel. Ondanks kansen over en weer werd er voor rust niet gescoord.

Dat gebeurde na rust wel. Halverwege het tweede bedrijf kopte Steven van der Heijden het enige doelpunt binnen. Ondanks de nodige kansen bleef het daarbij, waardoor de Brabanders de aansluiting vinden met de subtop. Bovendien doet Den Bosch nog volop mee om de periodetitel. MVV bungelt onderaan de middenmoot.

Excelsior
Excelsior
4 - 4
Almere City FC

Excelsior begon in Kralingen voortvarend aan de wedstrijd. Reuven Niemeijer opende na iets meer dan tien minuten de score met een fraai balletje achter het standbeen langs. Goalgetter Thijs Dallinga maakte er vijf minuten later al 2-0 van uit een hoekschop. Lance Duijvesteijn deed nog iets terug namens de bezoekers, maar toen Jonas Arweiler de bal tien minuten na rust in eigen doel werkte, leek het duel beslist.

Dallinga kreeg daarna een enorme kans om alweer zijn zeventiende competitiedoelpunt van het seizoen te maken, maar hij kreeg de bal niet langs Almere-doelman Adil Etemadi. Daarna stond Arweiler op bij de gasten. Met een schot in de hoek en twee rake kopballen produceerde hij een zuivere hattrick: 3-4. Toch was ook dat niet genoeg voor een welkome zege voor Almere: Niemeijer verzorgde in de 82ste minuut het slotakkoord.

Het was de derde competitiewedstrijd van Excelsior die uitmondde in een waar spektakelstuk, na de 3-4 nederlaag tegen FC Eindhoven en de 5-2 winst op Telstar. In drie duels van de Kralingers waren er zo 22 doelpunten te tellen. De ploeg van Marinus Dijkhuizen verzuimt door de remise op gelijke hoogte te komen met koploper FC Volendam. Almere City blijft door het gelijkspel hangen op de achttiende plaats.

ADO Den Haag
2 - 0
VVV-Venlo
VVV-Venlo

Het wil dit seizoen nog niet vlotten met VVV in de Keuken Kampioen Divisie. Na Excelsior (3-0), De Graafschap (1-2), FC Emmen (1-0) en Jong Ajax (1-3) was nu ADO te sterk voor de formatie van trainer Jos Luhukay, die in totaal al negen keer verloor. Al na vier minuten was het raak via Sem Steijn, die kapte en draaide en uiteindelijk zijn zevende competitiegoal van het seizoen liet aantekenen.

VVV kreeg wel wat kansen tegen ADO, onder meer voor Danny Post. De middenvelder, die zijn tweehonderdste wedstrijd speelde in de Eerste Divisie, zag zijn schot getoucheerd worden en naast het doel belanden. Na rust dwong invaller Thijme Verheijen doelman Luuk Koopmans tot een redding. Een goal van VVV zou er niet meer komen. Wel voor ADO, dat halverwege de tweede helft een penalty kreeg na een overtreding op Ricardo Kishna. Thomas Verheydt schoot raak: 2-0.

De Graafschap
1 - 1
Telstar
Telstar

Tot grote teleurstelling van De Graafschap werd de wedstrijd tegen Telstar zonder publiek afgewerkt door de aangescherpte coronamaatregelen van het kabinet. De Doetinchemse fans hadden zich buiten het stadion verzameld om de wedstrijd via een groot scherm te volgen en waren er zo toch een beetje bij. Zij zagen dat De Graafschap het lastig had met Telstar, zonder dat er grote kansen werden gecreëerd voor een van beide ploegen.

In de tweede helft gebeurde dat wel en al snel via Joey Konings, die via keeper Trevor Doornbusch tegen de lat kopte. De aanvaller scoorde kort daarna alsnog na een goede steekpass van Giovanni Korte: 1-0. De Graafschap leek daardoor te winnen, maar gaf de voorsprong in de slotfase weg. Julian Lelieveld hield de bal op de doellijn tegen met zijn arm, waarna de bal tegen de paal belandde. Scheidsrechter Martijn Vos floot vervolgens voor een strafschop voor Telstar en gaf Lelieveld de rode kaart. Glynor Plet schoot daarna raak vanaf elf meter, waardoor het in 1-1 eindigde op De Vijverberg. De Graafschap verzuimde daardoor om - in ieder geval voor even - de tweede plek in handen te krijgen in de Keuken Kampioen Divisie.

FC Eindhoven
5 - 1
FC Dordrecht

De KNVB had in samenspraak met FC Eindhoven en FC Dordrecht het aanvangstijdstip van de wedstrijd een half uur vervroegd. Daarmee werd het publiek tegemoet gekomen gezien de nieuwe coronamaatregelen, die vanaf 18.00 uur zaterdag toeschouwers bij sportwedstrijden verbieden.

De fans die zaterdagmiddag een weg hadden gevonden naar het Jan Louwers Stadion, zagen hoe FC Eindhoven al in de eerste helft de genadeklap uitdeelde. FC Dordrecht keek bij rust tegen een 4-0 achterstand aan door goals van Jort van der Sande (2x), Joey Sleegers en Mawouna Amevor. In de tweede helft redden de gasten de eer via Jacky Donkor. Mitchel van Rosmalen tekende in de extra tijd voor het sluitstuk: 5-1.

TOP Oss
TOP Oss
0 - 0
Helmond Sport

TOP Oss – Helmond Sport was een van de laatste duels in het Nederlandse voetbal met publiek voordat de nieuwe coronamaatregelen van kracht zoiuden zijn. De toeschouwers werden vrijdag niet getrakteerd op een spektakelstuk.

Sterker nog, TOP Oss en Helmond Sport bleken tot bijzonder weinig moois in staat. De gemiste kans voor Richonell Margaret is de slotfase was tekenend voor het bloedeloze duel. De aanvaller van de thuisploeg knalde de bal huizenhoog over. Een doelpuntloos gelijkspel was het logische resultaat van het duel in het Frans Heesen Stadion.

Door de remise blijft TOP Oss wachten op de eerste zege sinds FC Dordrecht eind augustus met 3-0 verloor in Oss. Helmond Sport heeft sinds 10 oktober evenmin het zoet van de overwinning geproefd. Toen werd Dordrecht verslagen.