MVV heeft primeur met eerste vrouwelijke algemeen directeur

Reacties

MVV heeft Laura van Leeuwen aangesteld als nieuwe algemeen directeur van de club. Daarmee heeft de club uit Maastricht een primeur te pakken. Van Leeuwen is de eerste vrouwelijke directeur in de geschiedenis van de club en tevens de enige vrouw die de leiding heeft over een club in het Nederlands betaald voetbal.

MVV heeft primeur met eerste vrouwelijke algemeen directeur

Nadat de huidige algemeen directeur Erik Noor zijn vertrek aankondigde, heeft MVV gesprekken gevoerd met meerdere kandidaten. De bijna 38-jarige Van Leeuwen kwam als meest geschikte kandidaat uit de bus. Vanaf 1 juli treedt zij officieel in dienst bij de club.

Van Leeuwen is zeker geen onbekende in het profvoetbal. In het verleden was ze als speelster actief in het Nederlandse en Amerikaanse clubvoetbal. Daarnaast is ze voormalig international van de Oranje Leeuwinnen. Op dit moment vervult Van Leeuwen een managersfunctie bij Ajax en in het verleden was ze werkzaam als directeur van de jeugdacademie van Sharjah FC in de Verenigde Arabische Emiraten. Daarnaast heeft ze ook bij de KNVB gewerkt.

'Wij zijn gelukkig dat MVV met Laura een directeur krijgt die in de voetbalwereld thuis is en op enthousiaste en originele wijze leiding zal gaan geven aan de club', zegt Hans Verwijlen, voorzitter van de RvC van MVV. 'Wij zijn ervan overtuigd dat met haar, de positieve golf waarop MVV zich bevindt in de komende jaren zich verder zal ontwikkelen.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.