MVV en Cambuur profiteren van misstap Helmond Sport

Helmond Sport heeft op de zesde speeldag in de Jupiler League de eerste punten laten liggen. MVV Maastricht en SC Cambuur profiteerden van de misstap van de koploper.

Helmond Sport-Fortuna Sittard 1-1Fortuna Sittard is de eerste ploeg geworden die Helmond Sport dit seizoen punten afhandig maakte. De Limburgers koesterden lang de snelle openingstreffer van Patrick Nkoyi, maar incasseerden in de 75ste minuut alsnog de gelijkmaker. Meer dan de treffer van Sebastian Stachnik zat er niet in voor Helmond Sport. Ondanks de remise gaan de Brabanders nog onbedreigd aan kop.

SC Cambuur-Sparta Rotterdam 3-2Sparta Rotterdam verzuimde de achterstand op Helmond Sport te verkleinen. Ondanks een 2-0 voorsprong ging de ploeg van trainer Michel Vonk met 3-2 onderuit bij SC Cambuur. Donovan Deekman en Iliass Bel Hassani hadden Sparta een comfortabele voorsprong bezorgd, die echter niet bestand bleek tegen de Friese dadendrang na rust.

Michiel Hemmen poetste met twee treffers de achterstand weg, waarna invaller Marco van der Heide op aangeven van Oebele Schokker in de 69ste minuut de winnende treffer voor zijn rekening nam. Cambuur nam door de zege de derde plaats over van Sparta.

AGOVV Apeldoorn-MVV Maastricht 2-3Nummer twee MVV Maastricht profiteerde van het puntenverlies van Helmond Sport. De ploeg van trainer René Trost versloeg AGOVV Apeldoorn op eigen veld met 3-2. Antonio Stankov, Mark Veldmate en Danny Schreurs maakten het verschil voor het nog ongeslagen MVV, dat de achterstand op Helmond Sport verkleinde tot twee punten. De inhaalrace van AGOOV bleef steken bij twee late treffers van Sander Fischer.

FC Volendam-FC Oss 3-1Ook FC Volendam deed goede zaken met de 3-1 overwinning op FC Oss. De Noord-Hollanders maakten een sprong op de ranglijst dankzij doelpunten van Jack Tuyp, Robert Mühren en Michiel Kramer. Net als de tegentreffer van Marc Koot vielen de Volendam-goals in de eerste helft.

Go Ahead Eagles-FC Den Bosch 3-0In een tijdbestek van acht minuten heeft Go Ahead Eagles de wedstrijd tegen FC Den Bosch naar zich toegetrokken. Xander Houtkoop opende de productieve fase in de 67ste minuut en verzorgde ook het sluitstuk. Quincy Promes was tussendoor ook trefzeker. Dankzij de ruime zege klom de Deventer ploeg naar de vijfde plaats.

Almere City FC-De Graafschap 1-0De Graafschap, dat slechts één overwinning behaalde, incasseerde opnieuw een bittere pil. De rode kaart voor Timothy van der Meulen na een half uur na een overtreding op Hicham Faik bleek de opmaat voor een nieuwe teleurstelling. Almere City FC profiteerde en pakte ten koste van de Doetinchemse formatie de eerste drie punten van het seizoen. Stefano Lilipaly was met zijn treffer na een uur de matchwinner.

Overige uitslagen: FC Dordrecht-Telstar 3-2Excelsior-FC Eindhoven 1-1FC Emmen-SC Veendam 2-1 Foto: VI Images