Müller staat voor spectaculaire EK-rentree bij Die Mannschaft

Reacties

Bondscoach Joachim Löw gaat Thomas Müller opnemen in de 26-koppige selectie voor het komende EK. Met dat nieuws pakt BILD maandagavond uit.

Müller staat voor spectaculaire EK-rentree bij Die Mannschaft
© Pro Shots

Het oproepen van Müller is verrassend, want de sterkhouder van Bayern München speelde zijn laatste interland op 19 november 2018. Toen speelde Duitsland met 2-2 gelijk tegen Nederland. In de periode daarna wilde Löw verjongen en onderdeel daarvan was afscheid nemen van de 31-jarige Müller, diens 32-jarige ploeggenoot Jérôme Boateng en Mats Hummels (32), die basisspeler is bij Borussia Dortmund. 

Löw ging dus erg toekomstgericht werken en de blik ging op de lange termijn, maar het aankondigen van zijn afscheid als bondscoach begin maart zorgde voor een nieuwe wending. De 61-jarige Duitser maakte bekend na het komende EK te zullen stoppen bij de nationale ploeg, waarover hij dan vijftien jaar de leiding heeft gehad. Als Löw toch bijna stopt, waarom zou hij de blik dan niet weer puur op de korte termijn richten en voor een glansrijk afscheid proberen te zorgen met de impulsen van Müller? Laatstgenoemde speelde honderd interlands en schreef in 2014 historie met de Duitse nationale ploeg door wereldkampioen te worden.

Löw heeft zich inmiddels bedacht en haalt Müller volgens de laatste berichten uit Duitsland dus toch weer bij de selectie. De raumdeuter is opnieuw bezig aan een ijzersterk seizoen bij Bayern. Hij scoorde alleen al in de Bundesliga elf keer en is met het voorbereiden van achttien goals de assistkoning in de Duitse competitie.

Duitsland speelt op het EK in de groepsfase achtereenvolgens tegen Frankrijk, Portugal en Hongarije.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.