Müller dirigeert Duitsers langs gefrustreerd Portugal

Reacties

Duitsland heeft de kraker die nooit een wedstrijd werd, tegen Portugal, overtuigend gewonnen. De Duitsers waren sowieso de betere ploeg, maar werden ook wel flink op weg geholpen door Ronaldo en co: 4-0.

Müller dirigeert Duitsers langs gefrustreerd Portugal

ter,

Duitsland verraste enigszins met zijn basisopstelling. Bastian Schweinsteiger (vanwege knieklachten niet geheel fit) bleef op de bank, terwijl Thomas Müller, Mesüt Özil en Mario Götze met z’n drieën de veel van positie wisselende voorhoede vormden. Bij Portugal kon sterspeler Cristiano Ronaldo ondanks meerdere klachten de afgelopen weken 'gewoon' aan de aftrap verschijnen.

In een aantrekkelijke openingsfase liet de Portugese vedette zich na zeven minuten voor het eerst echt gelden, maar zijn schot werd gepareerd door Manuel Neuer. Direct daarna leek Sami Khedira aan de andere kant te profiteren van foutjes van achtereenvolgens Pepe en keeper Rui Patricio, maar zijn schot verdween net naast.

Beslissing
Vervolgens rolde Portugal de rode loper wel heel opzichtig uit voor de ploeg van Joachim Löw. Eerst gaf João Pereira na exact tien minuten een penalty weg door Götze naar de grond te trekken; het cadeautje werd overtuigend uitgepakt door Müller: 1-0. In het laatste kwartier voor rust ging het daarna volledig mis voor de Zuid-Europeanen.

Nadat verdediger Mats Hummels steenhard de 2-0 had binnengekopt, zorgde een oliedomme actie van Real Madrid-verdediger Pepe ervoor dat Portugal met tien man verder kon. In een sprintduel raakte hij met zijn arm het gezicht van Müller, die wat theatraal naar de grond ging. Pepe reageerde daarop met een kopstoot, kon inrukken, en zag dat nota bene Müller er op slag van rust 3-0 van maakte.

Pepe (links) haalt verhaal bij Thomas Müller, die zich in de ogen van de Portugees aanstelt. Pepe mag na de kopstoot inrukken met een rode kaart.
Pepe (links) haalt verhaal bij Thomas Müller, die zich in de ogen van de Portugees aanstelt. Pepe mag na de kopstoot inrukken met een rode kaart.

Kort na de pauze verzuimden Özil en Müller direct na elkaar om de score verder op te voeren, maar toch werd het nog erger voor Portugal. Met name in personeel opzicht. Want na de rode kaart voor Pepe en een ernstig uitziende blessure van spits Hugo Almeida (eveneens voor de rust) moest ook linksback Fábio Coentrão geblesseerd van het veld. In de slotfase zorgde Müller er met een simpele intikker, nadat Rui Patricio de bal had losgelaten, voor het slotakkoord: 4-0.

Müller mocht vervolgens met een publiekswissel naar de kant, voor hem kwam Lukas Podolski, maar aan de stand veranderde niets meer. De nederlaag tegen Duitsland was voor Portugal de grootste ooit op een WK-eindronde. Dat was 3-0 overigens ook al geweest: nog nooit had de ploeg met een verschil van drie doelpunten of meer verloren op een WK.

Later op de maandagavond (om middernacht) spelen in dezelfde Groep G de Verenigde Staten en Ghana tegen elkaar. In de tweede speelronde treft Duitsland Ghana, Portugal mag dan aantreden tegen de Amerikanen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.