Mulenga vrijgevig, feest op Coolsingel, kuitenbijter Gattuso

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Mulenga vrijgevig, feest op Coolsingel, kuitenbijter Gattuso

Jacob Mulenga was in de vijf seizoenen dat hij voor FC Utrecht zijn doelpunten maakte al een populaire speler in De Galgenwaard. De inmiddels 32-jarige Zambiaan, tegenwoordig speler van het Chinese Shijiazhuang Ever Bright, heeft in aanloop naar de KNVB-bekerfinale alleen maar aan populariteit gewonnen. Mulenga heeft 2000 euro gedoneerd voor de sfeeractie die de Utrecht-aanhang wil houden voorafgaand aan de KNVB-bekerfinale in De Kuip. 'Om de fans te bedanken', aldus de spits op de website van de crowdfundingsactie.

• Als Feyenoord de bekerfinale wint, kan het komende maandag voor het eerst sinds 2008 weer eens iets vieren op de Coolsingel. Sparta Rotterdam gaf woensdag een voorproefje met de officiële huldiging van het kampioenschap in de Jupiler League, dat vorige week maandag werd behaald. De naar een prijs smachtende Feyenoord-fans zullen toch met enige weemoed toekijken…

Kampioen #spartarotterdam op de foto met burgemeester Aboutaleb

Een foto die is geplaatst door Sparta Rotterdam (@spartarotterdam) op

Sepp Blatter weet niet van ophouden. De Zwitser is inmiddels tachtig jaar, maar mijdt de publiciteit allerminst sinds hij afstand heeft gedaan van de FIFA-troon. Liefhebbers van de voormalige voetbalbobo kunnen iedere twee weken hun vingers aflikken bij het lezen van zijn column in de Zwitserse krant Schweiz om Sonntag. Blatter gaat het niet alleen over voetbal hebben, maar ook over sport in brede zin of sportpolitiek. Over dat laatste onderwerp zou Sepp een vuistdikke pil kunnen volschrijven.

Gennaro Gattuso was als speler altijd al een echt kuitenbijtertje. Ook als trainer laat 38-jarige Italiaan zich gelden. De oud-speler van AC Milan is voor de rest van het seizoen geschorst, omdat de coach van Lega Pro-club Pisa zich in de slotfase van het duel met Pontedera niet kon beheersen en de scheidsrechter beledigde. Het komt hem op drie duels schorsing te staan. Of het nu om de WK-finale of promotie naar de Serie B gaat, voor de geboren winnaar Gattuso is er geen verschil. Hij was zo boos dat hij de wedstrijd afkeek in de kleedkamer.

Andrea Ranocchia heeft wellicht iets te vaak naar een generatiegenoot van Gennaro Gattuso gekeken. De Inter-verdediger schopte Sassuolo-spits Grégoire Defrel een gebroken neus en moest al voor rust naar de kant met twee gele kaarten. Het had Marco Materazzi in zijn tijd ook kunnen overkomen.

'Ik krijg brieven van PSV-supporters, niet met omkoopvoorstellen, maar héle verhalen over dat wij ons uiterste best moeten doen. Eentje mailde zelfs en heeft diezelfde tekst ook nog geschreven! Wat ik daar dan van denk? Ach, vooral dat ik het zelf nooit zou doen.'
• De titelstrijd in de Eredivisie nadert zijn ontknoping. Wellicht kan SC Heerenveen woensdagavond een handje helpen om PSV aan kop te houden, dachten de Eindhovense fans. Heerenveen-trainer Foppe de Haan (foto) kon wel lachen om alle fanmail. (De Telegraaf)

'Vroeger was ik wél een echte Ajax-aanhanger. Ik vond ze altijd mooi voetballen, in de Van Gaal-tijd, de Cruijff-tijd, met Michels. Ik nam mijn spelers er dan ook wel eens mee naar toe, zoals ik Ruud van Nistelrooy naar Dennis Bergkamp liet kijken bij Oranje.'
De Haan vervolgt dat hij geen voorkeur heeft voor een kampioen, maar dat was vroeger wel anders. (De Telegraaf)

FC Utrecht moet zijn bekertenue aanpassen of zondag misschien zelfs in een andere outfit aan de aftrap verschijnen tegen Feyenoord. Het speciale bekertenue van de fusieclub, afgeleid van het shirt van een van zijn voorlopers Elinkwijk, bevat te veel witte vlakken om onderscheidend te zijn van het Feyenoord-shirt. (Algemeen Dagblad)

FC Utrecht mag zondag niet in het bekertenue spelen waarin het onder meer regerend kampioen PSV en titelverdediger FC Groningen versloeg.
FC Utrecht mag zondag niet in het bekertenue spelen waarin het onder meer regerend kampioen PSV en titelverdediger FC Groningen versloeg.

'Dit is niet de tijd om excuses te zoeken. We verontschuldigen ons voor onze fouten, maar moeten ervan leren. Zo kunnen we de stevige fundamenten leggen voor een stabiele toekomst van de club.'
Het gaat van kwaad tot erger bij Charlton Athletic. Ondanks alle ambities degradeerde de club dinsdag naar het derde niveau van Engeland. Eigenaar Katrien Meire, die al een tijdje onder vuur ligt, gaat door het stof in een oproep aan haar supporters. Of haar klanten, zoals ze eerder tot woede van de aanhang eens zei. (Sporza)

Paniek in Schotland bij de club van Alex Schalk, want in aanloop naar het duel met aanstaand kampioen Celtic ging de website van Ross County plotseling op zwart. Een fout in het online ticketsysteem bleek de grote boosdoener. (BBC)

'Ik luisterde toevallig naar die oproep omdat de bal buiten de lijnen was. Toen ik de boodschap hoorde, dacht ik: Hé, dat is mijn nummerbord.'
Het duel Rochdale - Gillingham (1-1) kende dinsdagavond een bijzonder oponthoud. De stadionspeaker riep tijdens de eerste helft om dat een automobilist zijn lichten had laten branden. Bij het voorlezen van het kenteken, spoedde niet een supporter maar Rochdale-speler Callum Camps naar de kant om snel zijn sleutels aan iemand te geven. Zodat hij na afloop niet met een lege accu zou staan. (BBC)

Een vermeend potje golf houdt de gemoederen in Madrid flink bezig. Gareth Bale mist namelijks het midweekse duel van Real met Villarreal. Naar verluidt vanwege overbelasting omdat hij daags na de wedstrijd tegen Getafe liefst 36 holes zou hebben gespeeld op de golfclub. Onderstaande tweet verschaft hem in elk geval geen alibi.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.