Mous (28) zet punt achter voetballoopbaan en gaat zich focussen op tweede passie

Reacties

Xavier Mous heeft aangekondigd te stoppen met profvoetbal. De 28-jarige doelman zat na zijn vertrek bij SC Heerenveen van afgelopen zomer zonder club en heeft nu besloten ook niet meer terug te keren in de voetbalwereld.

Mous (28) zet punt achter voetballoopbaan en gaat zich focussen op tweede passie
© Pro Shots

De doelman begon zijn loopbaan in de jeugd bij Ajax. Verder dan Jong Ajax schopte hij het echter niet, waarna hij na een verhuurperiode aan TOP Oss de definitieve overstap maakte naar Cambuur. In het seizoen 2018/19 werd hij genomineerd voor de prijs van beste keeper van het seizoen in de Keuken Kampioen Divisie. Een prijs die overigens naar Joël Drommel ging. Wel was Mous de beste doelman van de vierde periode.

Dat leverde hem een stap naar PEC Zwolle op. Zijn loopbaan sloot hij af bij Heerenveen, waarvoor hij de afgelopen jaren 39 duels keepte. In totaal speelde Mous bijna tweehonderd duels in het betaald voetbal. 'Na een fantastische voetbalperiode is voor mij het juiste moment aangebroken om de focus te verleggen naar nieuwe uitdagingen', laat hij via zijn sociale media weten.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Voetbal is immers niet de enige passie van Mous. Tijdens zijn spelerscarrière volgde hij ook al een studie en combineerde hij het voetbal later met een part-time job als fiscalist. Nu kan hij zich daar helemaal op storten. 'Ik heb onwijs veel zin om daar mijn focus op te leggen en meer te genieten van tijd met mijn gezin.'

Lees alles over de bijzondere combinatie van full-time profvoetballer en part-time fiscalist in onderstaand PRO-stuk over Xavier Mous:

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.