Mourinho ziet Premier League als vervelende bijkomstigheid

Reacties

José Mourinho heeft het verlies bij Tottenham Hotspur voor lief genomen. De manager van Manchester United wil alleen maar denken aan de Europa League-finale tegen Ajax.

Mourinho ziet Premier League als vervelende bijkomstigheid

In vergelijking met de halve finale in de Europa League tegen Celta de Vigo stuurde Mourinho zondag een op liefst acht plaatsen gewijzigde formatie het veld in op White Hart Lane. Het versterkte het idee dat de prioriteit ligt bij de finale tegen Ajax en de strijd om de vierde plaats is opgegeven. De resterende duels in de Premier League zijn niet meer dan een vervelende bijkomstigheid.

'Als mensen zeggen dat we hebben gegokt met de Europa League, dan is dat niet het geval', zei Mourinho over de focus op de Europese prijs, die een ticket voor de Champions League oplevert. 'Je kan geen twee competities spelen met vijftien man en dat is wat we op dit moment tot onze beschikking hebben. We moesten wel doen wat we deden. Ik ben blij met de situatie nu.'

'We hebben speeltijd gegeven aan diegenen die speeltijd nodig hadden en hebben diegenen beschermd die bescherming nodig hadden', aldus de Portugees. 'Ik heb een paar spelers rust gegeven. We hebben er geen blessures bij gekregen en we hebben een wedstrijd minder om te spelen. Op dit moment zijn de wedstrijden in de Premier League de wedstrijden die we niet willen spelen.'

Mourinho heeft maar één wedstrijd voor ogen. 'Ik wil niet denken aan volgend seizoen. Ik wil alleen maar denken aan de finale die we moeten spelen', reageerde de Portugees voordat hij het interview met Sky Sports afbrak.

Bekijk hieronder de reactie van Donny van de Beek na het uitduel van Ajax bij Willem II. Ook de middenvelder keek al vooruit naar de Europa League-finale. 

'Winst van de Europa League kan seizoen Ajax redden'
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.