Mourinho ziet 'doelwit' Arnautovic uitblinken tegen onmachtig Rusland

Rusland heeft behoorlijk teleurgesteld in de oefeninterland tegen Oostenrijk. De WK-gastheer was aanvallend onmachtig en ging met 1-0 onderuit.

Het duel werd afgewerkt in het Tivoli Stadion in Innsbruck, waar José Mourinho als aandachtig toeschouwer op de tribune zat. In de Engelse media werd Manchester United deze woensdag in verband gebracht met Marko Arnautovic en de aanwezigheid van Mourinho bij deze interland zal die geruchten alleen maar versterken. Arnautovic, die er net één jaar bij West Ham United heeft opzitten, liet zich in ieder geval zien aan de oefenmeester.

Na een klein halfuur was Arnautovic belangrijk bij de openingstreffer van Oostenrijk. De voormalig aanvaller van FC Twente brak door op rechts, kapte in het vijandelijke strafschopgebied een tegenstander uit en legde de bal terug op Alessandro Schöpf. Hij maakte van de pass een assist, door hard raak te schieten. Kort voor rust maakte Arnautovic er uit een vrije trap bijna zelf 2-0 van. De Russische doelman Igor Akinfeev voorkwam dit met een uitstekende redding.

Rusland liet in de eerste helft vrijwel niets zien in aanvallend opzicht en kwam na rust niet beter voor de dag. Oostenrijk was de betere ploeg en Arnautovic was de gevaarlijkste man op het veld. Op aangeven van de aanvaller dwong Robert Zulj Akinfeev opnieuw tot een redding, waarna Fedor Smolov na een uur de beste kans namens Rusland kreeg. De spits met een verleden bij Feyenoord schoot vanuit een kansrijke positie over.

Dichterbij kwam Rusland niet en dus won Oostenrijk, dat zelf niet naar het WK gaat, met 1-0. Rusland wacht dinsdag de volgende oefeninterland: dan is Turkije de tegenstander. In de groepsfase van de eindronde speelt de WK-gastheer tegen Saoedi-Arabië, Egypte en Uruguay.