Mourinho spaart en hoopt op Fosu-Mensah voor finale tegen Ajax

Reacties

Voor wie nog twijfelde heeft José Mourinho dinsdag nog maar eens bevestigd dat alle pijlen bij Manchester United gericht zijn op de Europa League-finale tegen Ajax. Door alle personele problemen moet The Special One enorm zuinig zijn en dat steekt hij ook niet onder stoelen of banken.

Mourinho spaart en hoopt op Fosu-Mensah voor finale tegen Ajax

Southampton kan zich voor het duel van woensdagavond voorbereiden op een verzwakt United. Mourinho heeft tijdens zijn persconferentie door laten schemeren diverse jeugdspelers een kans te geven. Dat terwijl Daley Blind rust krijgt, Marcos Rojo, Luke Shaw, Ashley Young, Timothy Fosu-Mensah en Zlatan Ibrahimovic geblesseerd zijn en Paul Pogba in Frankrijk is vanwege het overlijden van zijn vader.

'Ik moet met beperkte middelen teams bouwen die nog kunnen vechten voor een resultaat. We verloren met 2-0 bij Arsenal en vochten voor een resultaat. We verloren met 2-1 bij Spurs en vochten voor een resultaat', aldus Mourinho op de clubsite. De Portugees spreekt de bewering tegen dat United het volledig laat lopen in de competitie. 'Ik wil geen team samenstellen waar mensen van denken dat we niet vechten voor een resultaat, want dat doen we altijd. Ik wil een positieve houding zien bij mijn spelers en begrip voor het feit dat ze zich moeten opofferen voor het goodwill van een ander.'

Met nog acht dagen te gaan tot de finale is het puzzelen voor Mourinho, die verschillende spelers een vrije dag naar keuze heeft gegeven. Of 'À la carte' zoals hij het zelf zegt. Dat alles om zo ongeschonden mogelijk uit de laatste twee Premier League-wedstrijden te komen. 'Ik kan ook niet vier of vijf jeugdspelers in het diepe gooien, dat kan ik die jongens niet aandoen.'

Wel had Mourinho nog een positieve boodschap. Fosu-Mensah raakt mogelijk tijdelijk fit voor de Europa League-finale tegen zijn oude club. De negentienjarige Nederlander kampt met een schouderblessure, maar zit inmiddels in de laatste fase van zijn herstel. 'Hij heeft een kleine kans om klaar te zijn voor de finale. Hij probeert alles, maar bij de anderen (blessuregevallen) is het onmogelijk', legde Mourinho uit.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.