Mourinho prijst Wijnaldum en maant Roma-fans tot rust na spreekkoren

Reacties

José Mourinho was zondag na de thuiszege van AS Roma op Sampdoria lovend over doelpuntenmaker Georginio Wijnaldum. De Portugees nam het in Stadio Olimpico ook op voor Sampdoria-collega Dejan Stankovic, die het moest ontgelden bij de Roma-aanhang.

Mourinho prijst Wijnaldum en maant Roma-fans tot rust na spreekkoren
© Pro Shots
AS Roma
AS Roma
3 - 0
Sampdoria
Sampdoria

Wijnaldum was zondag verantwoordelijk voor de openingsgoal in de wedstrijd tegen Sampdoria. Roma, de volgende tegenstander van Feyenoord in de Europa League, liep via een penalty van Paulo Dybala en en een late treffer van Stephan El Shaarawy uit naar een ruime overwinning. Roma blijft daardoor in de race voor een Champions League-ticket voor volgend seizoen.

'Ik ga normaal gesproken niet in op individuele prestaties, maar ik ben heel tevreden over hoe Wijnaldum zich ontwikkelt bij ons. Hij speelde een hele goede wedstrijd', zei Mourinho bij DAZN over de huurling van Paris Saint-Germain. Wijnaldum liet na de overwinning weten dat hij nog niet weet wat de toekomst voor hem gaat brengen.

Spreekkoren
Mourinho speelde tijdens het thuisduel met Sampdoria een opvallende rol aan de zijlijn toen Sampdoria-trainer Stankovic het mikpunt werd van racistische spreekkoren. De Serviër, die als Internazionale-speler succesvol was met Mourinho, heeft een verleden bij Lazio. Met de nodige armgebaren maakte Mourinho de supporters duidelijk dat ze moesten stoppen met hun beledigende teksten.

'Ik bedank José daarvoor, al merkte ik in eerste instantie niet veel van de spreekkoren', zei Stankovic op de persconferentie. 'Ik ben trots op wie ik ben. Ik ben er trots op een zigeuner te zijn.' Ook Mourinho ging na afloop in op het voorval. 'Deki hoeft mij niet te bedanken. Hij is mijn vriend en heeft net als ik door alle beledigingen die we in het verleden over ons heen hebben gekregen een muur om zich heen gebouwd. Hij is een geweldig persoon en laat dit ook langs zich heen gaan. Maar voor zijn familie is dit niet fijn om te horen.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Serie A

Stand Serie A 2022/2023

Italië

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Napoli
38
28
6
4
77-28
+49
90
2
Lazio
38
22
8
8
60-30
+30
74
3
Internazionale
38
23
3
12
71-42
+29
72
4
AC Milan
38
20
10
8
64-43
+21
70
5
Atalanta Bergamo
38
19
7
12
66-48
+18
64
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.