Mourinho passeert Sneijder en Zlatan in ideale elf, Chelsea domineert

Reacties

José Mourinho heeft in zijn ideale elftal geen plek ingeruimd voor Zlatan Ibrahimovic en Wesley Sneijder. Hoewel de Portugees met Internazionale de Champions League won, bewaart hij blijkbaar de beste herinneringen aan zijn tijd bij Chelsea.

Mourinho passeert Sneijder en Zlatan in ideale elf, Chelsea domineert
© Pro Shots

Liefst acht van de elf spelers uit zijn ideale elftal stammen namelijk uit de tijd dat Mourinho op Stamford Bridge werkte: doelman Petr Cech, verdedigers John Terry, Ricardo Carvalho en Willian Gallas, middenvelders Frank Lampard en Claude Makélélé en aanvallers Eden Hazard en Didier Drogba. Met The Blues won The Special One verdeeld over twee periodes onder meer drie landstitels.

Met Inter won Mourinho tussen die twee periodes in de treble, maar alleen rechtsback Javier Zanetti krijgt een plek in het dream team van de Portugees. Sneijder moet het afleggen tegen Mesut Özil, die bij Real Madrid toch ook wel eens in aanvaring kwam met Mourinho. Cristiano Ronaldo heeft op basis van de samenwerking in Santiago Bernabéu een plek verworven in de aanval.

Mede daardoor is er bijvoorbeeld geen plaats voor Ibrahimovic, die bij Inter en Manchester United samenwerkte met Mourinho. Op Old Trafford was de huidige manager van Tottenham Hotspur echter niet bijster succesvol, waardoor geen enkele speler uit die tijd is uitgekozen door hem voor de verkiezing van Marca, dat in totaal zestien prominenten vroeg een elftal samen te stellen.

Dream Team Mourinho: Cech (Chelsea); Zanetti (Inter), Terry (Chelsea), Carvalho (Porto/Chelsea), Gallas (Chelsea); Makélélé (Chelsea), Lampard (Chelsea), Özil (Real Madrid), Hazard (Chelsea); Drogba (Chelsea), Cristiano Ronaldo (Real Madrid).

De enige andere huidige toptrainer die meewerkte aan dat verzoek, is Carlo Ancelotti. De huidige coach van Everton selecteerde geen enkele speler van zijn meest recente clubs Napoli en Bayern München en liet zijn periode bij Real Madrid buiten beschouwing. Het levert een fraai rijtje namen op met spelers uit zijn periodes bij Parma, Juventus, AC Milan, Chelsea en Paris Saint-Germain.

Bij al die clubs vertrok Ancelotti altijd door de voordeur, al won hij met Parma en Juventus geen prijs in de periodes dat hij daar werkte. Dat geldt zeker wel voor zijn dienstverband bij AC Milan, met onder meer twee Champions League-zeges. Vijf spelers die die successen bij Milan hebben meegemaakt, kregen een plek in het elftal van Ancelotti. Clarence Seedorf ontbreekt overigens.

Dream Team Ancelotti: Buffon (Parma); Cafú (Milan), Thiago Silva (PSG), Terry (Chelsea), Maldini (Milan); Zidane (Juventus), Pirlo (Milan), Lampard (Chelsea), Kaká (Milan); Ibrahimovic (PSG), Shevchenko (Milan).

Bekijk hier alle wereldelftallen die Marca liet samenstellen. 

Beste Inter sinds 2000: geen ruimte voor wereldspitsen Zlatan, Adriano en Eto'o
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.