Mourinho kwade genius achter ruzie Lloris en Son: 'Prachtig'

De openlijke ruzie tussen Hugo Lloris en Heung-Min Son overschaduwde de overwinning van Tottenham Hotspur op Everton (1-0). Manager José Mourinho was de kwade genius en genoot.

'Het is prachtig', zei Mourinho na afloop over de aanvaring na de eerste helft tussen aanvoerder Lloris en Son. De Franse doelman en de Zuid-Koreaanse aanvaller gingen al ruziënd richting de kleedkamer, waarbij enkele medespelers de twee uit elkaar moeten houden.

'Het is waarschijnlijk een consequentie van onze gesprekken', vervolgde de Portugees. 'Als je iemand de schuld moet geven, dan moet je bij mij zijn. Ik was kritisch op de jongens en zij waren niet zelfkritisch genoeg. Ik heb gevraagd om meer van elkaar te eisen.'

En dat gebeurde na de eerste helft van de wedstrijd tegen Everton. 'Son is een fantastische jongen, iedereen houdt van hem. Maar de aanvoerder vertelde hem dat je meer moet doen voor het team', aldus Mourinho. 'Het is iets waarin de ploeg moet groeien. En voor die groei heb je grote persoonlijkheden nodig. Als je deze reactie ziet, dan heb ik geen twijfels.'

'Het was de kans van Richarlison die het voor mij deed', zei Lloris over de aanleiding. 'Om een paar seconden voor rust deze kans tegen te krijgen omdat we niet goed druk zetten, dat zorgde voor irritatie. Maar dat is voetbal.'

De twee kemphanen sloten al snel vrede. Tijdens de rust spraken Lloris en Son het blijkbaar met elkaar uit, want voor de start van de tweede helft gaven de twee elkaar in de catacomben, en in het zicht van de camera's, nog even een knuffel. Uiteindelijk werd de voorsprong over de streep getrokken en het jubileum van Mourinho opgeluisterd met een zege. Het was voor de Portugees zijn tweehonderdste zege als coach in de Premier League.