Mourinho kijkt met jaloerse blik naar concurrentie

Reacties

Tottenham Hotspur-manager José Mourinho zei eerder nog dat hij geen nieuwe spelers nodig had voor het tweede deel van het seizoen, maar na de wedstrijd tegen Norwich City kwam de Portugese coach tot een andere conclusie.

Mourinho kijkt met jaloerse blik naar concurrentie
© Pro Shots
Tottenham Hotspur
Tottenham Hotspur
2 - 1
Norwich City
Norwich City

De huidige nummer zes van de Premier League won woensdagavond met pijn en moeite van hekkensluiter Norwich City. Twintig minuten voor tijd kwam Norwich op gelijke hoogte met Tottenham, Mourinho keek op dat moment met een weinig hoopvolle blik naar zijn bank.

'We kwamen in een situatie terecht waarin ik hard moest nadenken', blikte Mourinho bij BBC terug op het moment dat hij eigenlijk moest ingrijpen om alsnog een overwinning te forceren. 'Ik keek naar de bank en we hebben daar gewoon geen aanvallend ingestelde spelers zitten.'

Mourinho kijkt daarom ook met jaloezie naar de andere topclubs in Engeland. 'Als Chelsea wil winnen, brengen ze Michy Batshuayi. Als Manchester City Gabriel Jesus wil wisselen, kunnen ze Sergio Agüero inbrengen…' Mourinho wisselde tegen Norwich driemaal, hij bracht Eric Dier, Christian Eriksen en de deze winter gehaalde Gedson Fernandes.

Spits en aanvoerder Harry Kane is al langer geblesseerd, terwijl Harry Winks woensdag het veld moest verlaten met een blessure. Daarnaast was Érik Lamela vermoeid volgens Mourinho. 'We hebben ongelooflijk veel pech met blessures. We krijgen Hugo Lloris terug, maar verliezen Winks, het is niet te geloven.'

Tottenham staat momenteel zes punten achter op nummer vier Chelsea, de club moet bij de eerste vier teams eindigen dit seizoen om via de competitie opnieuw Champions League-voetbal af te dwingen. De formatie uit Londen overleefde dit seizoen de groepsfase en werd in de achtste finale gekoppeld aan RB Leipzig.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.