Mourinho hoopt op warm welkom voor Rooney: 'Hij is een echte legende'

Reacties

José Mourinho hoopt dat Wayne Rooney dit weekend een warm welkom krijgt wanneer hij voor het eerst terugkeert op Old Trafford. De Engelsman stapte deze zomer over van Manchester United naar Everton en dit weekend spelen beide ploegen in Manchester tegen elkaar.

Mourinho hoopt op warm welkom voor Rooney: 'Hij is een echte legende'

Rooney speelde twaalf seizoenen voor United en is topscorer aller tijden van de club. Mourinho wil dat de supporters de aanvaller annex middenvelder eren. Dat verdient de ex-international, zo vindt de Portugees. 'Ik denk dat in Engeland het woord legende te makkelijk en snel gebruikt wordt, maar dat geldt niet voor hem', is de oefenmeester lovend op de wekelijkse persconferentie. 

'Hij is een echte legende van de club Manchester United. De hoeveelheid prijzen die hij gewonnen heeft, de hoeveelheid goals die hij gemaakt heeft; hij is duidelijk een van de grootste spelers uit de historie van de club. Het stadion zal hem het respect laten zien dat hij verdient.' De coach wil wel graag dat het niet tijdens de wedstrijd gebeurt. 'Voor de wedstrijd, na de wedstrijd. Maar niet tijdens de wedstrijd', blijft Mourinho zichzelf. 

Ronald Koeman en Davy Klaassen versus Daley Blind staat zondagmiddag om 17.00 uur op het programma. United is koploper in de Premier League, Everton staat na een moeilijk programma slechts zestiende.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.