Mourinho gunt Van Ginkel Chelsea-debuut in Bangkok

Marco van Ginkel maakt woensdag zijn eerste minuten in het shirt van Chelsea. De middenvelder, die begin deze maand overkwam van Vitesse, mag zich in Bangkok op gaan maken voor één helft in de oefenwedstrijd tegen Singha All-Stars.

Mourinho gunt Van Ginkel Chelsea-debuut in Bangkok

José Mourinho heeft aangekondigd enkele jonge talenten de kans te geven tijdens de oefentrip door Azië. Behalve Van Ginkel gunt de manager ook speeltijd aan onder anderen Kevin De Bruyne, André Schürrle, Romelu Lukaku en Tomas Kalas, die net als Van Ginkel afgelopen seizoen actief was in Arnhem.

Op voorhand lijkt de confrontatie met Singha All-Stars een eenvoudige horde voor de Engelse topclub, maar afgelopen zaterdag ging Manchester United, zonder sterspeler Robin van Persie, met 1-0 ten onder tegen de Aziatische club. In Bangkok kan Mourinho geen beroep doen op Fernando Torres, Juan Mata, David Luiz en Oscar.

Het viertal krijgt langer rust in verband met de finale in het toernooi om de Confederations Cup deze zomer. Torres en Mata verloren met Spanje van gastland Brazilië (3-0), waar Luiz en Oscar een prominente rol vertolkten in de ploeg van bondscoach Felipe Scolari.

Van Ginkel tekende vorige maand een contract dat hem tot de zomer van 2018 bindt aan Chelsea. De transfer van de Oranje-international hing al langer in de lucht, maar werd pas definitief beklonken nadat Mourinho aangaf dat de middenvelder komend seizoen op speeltijd kan rekenen.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen