Mourinho gunt Fosu-Mensah tentamen tegen Real Madrid

Reacties

Timothy Fosu-Mensah start in de basis bij Manchester United, dat het zondagavond laat opneemt tegen Real Madrid. Manager José Mourinho wil de Nederlandse jongeling aan het werk zien onder de hoogst mogelijke weerstand.

Mourinho gunt Fosu-Mensah tentamen tegen Real Madrid

Man Utd en Real nemen het in de Verenigde Staten tegen elkaar op in het kader van de lucratieve International Champions Cup. Aan de aftrap verschijnt dus ook Fosu-Mensah, de 19-jarige verdediger die in 2014 de overstap maakte van Ajax naar Engeland. Hij kwam vorig seizoen in vier competitieduels en evenzoveel Europa League-wedstrijden binnen de lijnen.

Mourinho wil hem nu aan het werk zien op het allerhoogste niveau, zo vertelde de Portugees in aanloop naar de wedstrijd tegenover het clubkanaal. Datzelfde geldt voor ex-PSV'er Andreas Pereira. 'Dit is een mooie kans voor Timo en Andreas, en later ook de andere jonge jongens, om zich te laten zien tegen de allerbesten. Natuurlijk willen we graag winnen, maar daar draait het nu niet om. Over een paar weken (als beide clubs elkaar treffen in de strijd om de Europese Super Cup, red.) is dat wél het geval.'

Mourinho stuurt tegen Real, twee dagen na de 2-0 winst op aartsrivaal Manchester City, veel spelers van het tweede plan het veld in. Zo speelt ook reservedoelman Sergio Romero, terwijl spelers als David De Gea, Daley Blind, Paul Pogba en Romelu Lukaku op de bank zitten. Real speelt met een sterkere opstelling, al ontbreekt Cristiano Ronaldo nog vanwege vakantie. Fosu-Mensah staat tegenover Lucas Vázquez.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.