Mourinho gooit vechtersbazen Gago en León uit selectie

Het rommelt bij Real Madrid. De ploeg is zijn swingende stijl van het begin van deze jaargang kwijt, scoren blijkt lastig en zondag trakteerde Osasuna De Koninklijke nog op een 1-0 nederlaag. Ook binnen de selectie broeit er een en ander. Twee spelers werden uit het keurkorps gegooid vanwege een vechtpartij op de training.

Mourinho gooit vechtersbazen Gago en León uit selectie

Eerder lagen Cristiano Ronaldo en Iker Casillas al met elkaar overhoop, maar die kwestie werd in de kiem gesmoord. Dat lukte niet met Fernando Gago (foto) en Pedro León, broer van Rabobank-wielrenner Luis León Sanchez, die elkaar in de haren vlogen. In eerste instantie moest het duo uit elkaar getrokken worden nadat de buitenspeler te fel reageerde op een harde tackle van de Argentijnse middenvelder.

De twee heethoofden bleken in de kleedkamer, na de training, het incident niet vergeten te zijn. Gago sprak León aan met de constatering dat hij na het voorval alleen maar bezig was geweest om hem te blesseren. Weer ontstond er tumult en moesten de twee kemphanen door overige teamgenoten uit elkaar gehouden worden.

Coach José Mourinho besloot het duo vervolgens uit de selectie te gooien voor de returnwedstrijd tegen Sevilla in de strijd om de Copa del Rey. De heenwedstrijd, in Sevilla, werd met 1-0 gewonnen door Real.

Zowel Gago als León zitten niet hoog in de pikorde van Mourinho. De opbouwende middenvelder Gago sukkelde lang met een knieblessure en sinds hij weer fit is, kwam hij slechts twee keer in actie in de competitie. Flankspeler León kwam afgelopen zomer met hoge verwachtingen over van Getafe, maar heeft tot dusver pas vijf wedstrijden in het maagdelijk wit in de Primera División gespeeld. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's