Mourinho gaat voor sprong in het diepe: 'Wil bondscoach worden'

Reacties

José Mourinho laat in elk interview weten dat de aanbiedingen binnenstromen bij zijn zaakwaarnemer, maar ondertussen heeft hij nog steeds geen nieuwe baan. Mogelijk heeft dat te maken met een verrassende wens van de trainer: hij wil bondscoach worden.

Mourinho gaat voor sprong in het diepe: 'Wil bondscoach worden'

De vorig seizoen bij Manchester United ontslagen Mourinho vindt het tijd voor een geheel nieuwe uitdaging, vertelt hij aan Eleven Sports. 'Ik wil meestrijden in nieuwe competities, competities die ik nog nooit heb gespeeld. Daarbij denk ik aan het WK en het EK.'

'Ik voel al een tijdje de wil om een avontuur als bondscoach aan te gaan. Op dit moment zie ik me eerder een land gaan trainen dan een club. Of Portugal dan de meest logische keuze is voor mij? Niet per se, hoor', vervolgt Mourinho, die niet wilde zeggen of hij al in gesprek is met een land over een rol als bondscoach.

Overigens sluit Mourinho zeker niet uit dat hij alsnog terugkeert als clubtrainer. 'Ik ben in vier landen kampioen geworden en wil dat graag in een vijfde land opnieuw voor elkaar krijgen. Ook zou ik graag een derde club naar winst in de Champions League leiden. Dat zijn ook nog doelen voor mij. Maar uiteindelijk begin ik alleen aan een project waar ik echt in geloof.'

'Voor mij is het vooral belangrijk dat ik ergens gelukkig kan zijn, het uitzicht op het winnen van prijzen is in dat geval minder belangrijk. Ik wil gelukkig zijn en dat kan alleen door te gaan werken bij een club die mij past. Als een club mij belt en me vertelt dat er op dit moment niet de juiste voorwaarden zijn om prijzen te winnen, maar dat ik die voorwaarden moet gaan scheppen, dan zie ik dat ook best zitten', besluit de flamboyante Portugees.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.