Mourinho furieus: vier wissels bij rust kunnen feestavond Dessers niet voorkomen

AS Roma is woensdagavond, mede door een goal van Cyriel Dessers, uitgeschakeld in het toernooi om de Coppa Italia. José Mourinho was woest op zijn spelers en liet dat ook duidelijk merken.

AS Roma
AS Roma
1 - 2
Cremonese
Cremonese

Dessers schoot Cremonese na een klein halfuur op voorsprong, door een penalty binnen te schieten. Het antwoord van Roma beviel Mourinho allerminst en de coach wachtte het rustsignaal niet eens af. Vier minuten voor het verstrijken van de reguliere speeltijd beende Mourinho al boos de catacomben in.

In de kleedkamer zal Mourinho zijn spelers er ongetwijfeld van langs hebben gegeven. De coach nam geen halve maatregelen voor de tweede helft en bracht direct vier nieuwe spelers in het veld. Het had echter niet het gewenste effect: na een eigen goal van Zeki Celik kwam Roma op een 0-2 achterstand.

Roma scoorde nog wel, maar de goal van Andrea Belotti kwam te laat (in blessuretijd) om het nog echt spannend te maken. Cremonese plaatste zich daardoor voor de halve finale van het Italiaanse bekertoernooi. Daarin zal Fiorentina, dat eerder deze avond Torino versloeg, de tegenstander zijn.

Voor Dessers smaakt de zege extra zoet. Na de verloren Conference League-finale met Feyenoord in het afgelopen seizoen had hij nog wel een appeltje te schillen met Roma. Voor de liefhebbers van tirades is het nu wachten op de persconferentie van Mourinho.