José Mourinho heeft woensdag een teleurstellende rentree gemaakt op Old Trafford. Zijn nieuwe ploeg Tottenham Hotspur was niet opgewassen tegen het Manchester United van Ole Gunnar Solskjaer.

Manchester United
2 - 1
Tottenham Hotspur

Het elftal van Mourinho liet de bal aan Man Utd, dat dominant was. Marcus Rashford was met afstand de gevaarlijkste man en opende de score. In de zesde minuut liet Davinson Sánchez zich aftroeven in een duel met Jesse Lingard, waarna Rashford met een schot in de korte hoek Spurs-doelman Paulo Gazzaniga verraste.

Er waren ook grote kansen voor Lingard en Mason Greenwood, die wegens de blessure van Anthony Martial zijn eerste basisplaats in de Premier League kreeg. Maar Rashford was het dichtst bij de 2-0, met een fantastische uithaal die via de vingertoppen van Gazzaniga op de lat belandde.

Spurs zette de thuisploeg nauwelijks onder druk, maar tijdens een van de spaarzame aanvalsgolven was het raak. Na een uithaal van Serge Aurier op de voeten van David De Gea plukte Dele Alli de bal fraai tussen Fred en Ashley Young uit de lucht, om vervolgens De Gea te kloppen: 1-1. De aanvallende middenvelder leeft op onder Mourinho: vorige week maakte hij al drie doelpunten.

Rashford viert zijn tweede treffer, Old Trafford ontploft.

Het spelbeeld bleef in de tweede helft lang hetzelfde. Rashford was een plaaggeest voor Spurs en snelde in de 47ste minuut langs Aurier, waarna Moussa Sissoko hem ten val bracht in het strafschopgebied. De jonge Engelsman moest lang wachten op de bevestiging van de VAR, maar bleef uiterst koel vanaf elf meter: 2-1.

Pas na de komst van Christian Eriksen werd het spannend. Spurs drong aan, maar creëerde te weinig mogelijkheden om een gelijkmaker af te dwingen in de slotfase.

Zo versloeg Solskjaer zijn voorganger. De manager van Manchester United heeft wat adem gekregen in een zwaar seizoen. Mourinho leed na zeges op West Ham United, Olympiakos en AFC Bournemouth zijn eerste nederlaag bij Tottenham, dat met twintig punten op plaats acht blijft steken. Man Utd heeft als nummer zes één punt meer dan Spurs en gaat zaterdag op bezoek bij aartsrivaal Manchester City.