FC Volendam en Excelsior hebben vrijdag niet geprofiteerd van de (halve) misstap van koploper FC Emmen op bezoek bij de Graafschap.

De Graafschap
1 - 1
FC Emmen
FC Emmen

FC Emmen heeft vrijdag na vijf zeges op rij genoegen moeten nemen met een gelijkspel. De Drentse formatie poetste in De Vijverberg nog wel een achterstand weg. Rui Mendes maakte in de extra tijd van de eerste helft de openingstreffer van De Graafschap – Joey Konings scoorde na een kwartier – ongedaan. Maar in de tweede helft kon geen van beide ploegen het verschil maken met het 1-1 gelijkspel als resultaat.

FC Volendam
FC Volendam
1 - 2
TOP Oss
TOP Oss

FC Volendam had aan de laatste vier wedstrijden slechts twee punten overgehouden. Ook de thuiswedstrijd tegen TOP Oss begon beroerd voor de ploeg van Wim Jonk. Al na vier minuten stond er een 0-1 stand op het scorebord. Dankzij de voorzet van Jearl Margeritha, die al dan niet werd geraakt door Joshua Sanches, kenden de Brabantse gasten een bliksemstart. In de extra tijd bezegelde Dean Guezen het lot van Volendam, dat daarna niet verder kwam dan de 1-2 van Martijn Kaars.

Almere City FC
3 - 0
Excelsior
Excelsior

Almere City was met vier zeges op rij bijzonder voortvarend begonnen aan de vierde periode. Ook Excelsior moest aan de dadendrang van de ploeg van Alex Pastoor geloven. De Rotterdamse gasten zagen in de tweede helft de hoop op een positief resultaat vervliegen. Dankzij Jeffry Puriel en Ilias Alhaft stond in de 54ste minuut een 2-0 stand op het scorebord. Lance Duijvestijn maakte het karwei in de 69ste minuut af en tekende voor de eindstand in Flevoland.

FC Dordrecht
0 - 1
FC Eindhoven

FC Eindhoven heeft na drie duels zonder zege weer de volle buit gepakt. Op bezoek bij FC Dordrecht zette Joey Sleegers de Brabanders in de vijfde minuut op voorsprong. Zijn zeventiende goal bleek de voldoende basis voor de achttiende zege van het seizoen, waarmee FC Eindhoven de achterstand op de morsende topdrie verkleinde.

VVV-Venlo
VVV-Venlo
0 - 5
ADO Den Haag

ADO Den Haag heeft zich hersteld van de pijnlijke nederlaag bij FC Dordrecht. De ploeg uit de Hofstad zag de kans op revanche tegen Jong PSV in de mist ingaan door de problemen met het licht. Op bezoek bij VVV-Venlo kreeg de revanche wel gestalte. Na de snelle openingstreffer van Thomas Verheydt sloeg ADO vroeg in de tweede helft twee keer toe. Na de goals van Sem Steijn en Verheydt was het verzet van VVV gebroken. Ricardo Kishna en wederom Verheydt onderstreepten dat met nog meer Haagse goals.

NAC Breda
NAC Breda
0 - 0
Jong Ajax
Jong Ajax

In de turbulente tijden rond de beoogde overname door de City Group heeft NAC Breda op het veld voor minder vuurwerk gezorgd. De Brabantse fans, die vooraf hun ongenoegen over de overname hadden geuit, zagen hun ploeg niet verder komen dan een doelpuntloos gelijkspel tegen Jong Ajax. Bij de Amsterdamse beloftes maakte Mohamed Ihattaren zijn eerste minuten sinds zijn verhuizing. In de blessuretijd was hij dicht bij een doelpunt, maar doelman Nick Olij voorkwam een Ajax-goal en bezorgde zo NAC een punt.

Jong AZ
Jong AZ
2 - 0
Jong PSV
Jong PSV

Het was het eerste duel van Jong PSV na het bekend worden van de aanstelling van Ruud van Nistelrooy als opvolger van Roger Schmidt. De huidige trainer van de Eindhovense beloftes zag zijn ploeg tegen Jong AZ slecht beginnen. Zico Buurmeester zette de Alkmaarse gastheren na ruim een kwartier op voorsprong. Het doelpunt bleek genoeg voor de zege, waarmee Van Nistelrooij voor de zevende keer op rij naast een overwinning greep. Bram Franken vergrootte in de blessuretijd de Eindhovense pijn,.