Montpellier boekt eerste zege, hattrick voor Uche

In de rubriek Elders over de grens belichten we het belangrijkste nieuws van de speelronden in de kleinere (Europese) competities. Berichten uit de vier Europese toplanden vind je uitgebreider elders op onze site.

Celtic heeft voor de tweede keer dit seizoen gelijkgespeeld • De Schotse grootmacht kwam in eigen huis tegen Hibernian niet verder dan 2-2 • Mikael Lustig was met twee treffers belangrijk voor The Bhoys, die momenteel met zeven punten de Schotse Premier League leiden • Dundee United stelde ook teleur • Tegen St. Johnstone werd niet gescoord: 0-0 • Ook Aberdeen en St. Mirren kwamen niet tot een doelpunt • Olympique Lyon heeft een moeizame overwinning geboekt op Valenciennes (3-2) • Via Carlos Nascimento kwamen de bezoekers op voorsprong, maar door treffers van Michel Bastos (strafschop) en Bafétimbi Gomis nam Lyon vervolgens de leiding • Een klein half uur voor tijd tilde Clément Grenier de score naar 3-1, waardoor de treffer van Valenciennes-speler Gregory Pujol geen consequenties meer had • Lyon heeft door de overwinning tien punten uit vier duels •

Toulouse is ternauwernood ontsnapt aan de eerste seizoensnederlaag • Wissam Ben Yedder redde in de negentigste minuut de eer tegen Reims, nadat Aymen Abdennour met een eigen doelpunt voor de achterstand had gezorgd • Montpellier heeft een gemakkelijke overwinning geboekt op FC Sochaux (1-3) • Daardoor staat de kampioen, die een moeizame start van de competitie kent, op vier punten uit vier wedstrijden • Stade Brest heeft in de laatste minuut van de reguliere speeltijd een overwinning veiliggesteld • De club van Charlison Benschop, die de laatste twintig minuten meespeelde, won met 2-1 van Troyes • • Adrie Koster heeft met Beerschot AC goede zaken gedaan •De uitwedstrijd tegen KV Mechelen werd zonder moeite gewonnen: 0-2 • Oud-PSV’er Funso Ojo opende na zeventien minuten de score • Vervolgens was het voor de bezoekers lang wachten op de bevrijdende treffer, die pas in de negentigste minuut viel • Hernan Losada bepaalde de eindstand op 0-2 •

AA Gent heeft punten laten liggen op bezoek bij Charleroi • De ploeg van Sergio Padt, die negentig minuten onder de lat stond, speelde 1-1 gelijk • Met dertien punten uit zes wedstrijden staat Gent nog wel op de tweede plaats • SV Zulte-Waregem houdt een kater over na de wedstrijd tegen Bergen • Het elftal verloor in eigen huis met 2-4 • • Kalu Uche heeft Kasimpasa een mooie avond bezorgd op bezoek bij Elazigspor • De aanvaller nam de volledige doelpuntenproductie op zich tijdens de 0-3 overwinning • De zege betekende tevens dat doelman Andreas Isaksson de nul hield • Besiktas had ook een gemakkelijke avond • De topclub was met 3-0 te sterk voor Karabukspor • FC Porto heeft op het nippertje gewonnen van Olhanense • De Portugese grootmacht, die door de overwinning zeven punten uit drie wedstrijden heeft, was met 2-3 te sterk • James Rodriguez, Jackson Martinez en Hulk namen de doelpunten voor Porto voor hun rekening • Voor alle uitslagen en doelpuntenmakers van de bovenstaande competities kunt u terecht op het VI-Scorebord.