Monk wil Emnes en Bony behouden voor Swansea City

Reacties

Marvin Emnes (25) heeft een langer verblijf met zijn goal van zondag tegen Sunderland (3-1) weer een stukje dichterbij gebracht. Manager Garry Monk is enthousiast over de Nederlandse huurling van Middlesbrough.

Monk wil Emnes en Bony behouden voor Swansea City

Emnes droeg met zijn 2-0 bij aan de zege en kwam in zeven competitieduels tot één goal. Bij Middlesbrough beschikt de in 2008 van Sparta Rotterdam overgenomen aanvaller nog over een verbintenis tot medio 2015.

Monk, die tijdens de eerste huurperiode in 2010 nog samen met Emnes speelde, verlengde onlangs zijn contract als manager bij de Welshmen met drie seizoenen. Hij hoopt Emnes te behouden. 'Ik heb met hem gesproken en we gaan het zeker proberen. Marvin weet hoe ik over hem denk. We gaan praten met zijn belangenbehartigers om te kijken wat er mogelijk is.'

'Swansea huurt mij (van Middlesbrough, red.) met een optie tot koop. We gaan binnenkort eens met elkaar babbelen over de toekomst', vertelde de Nederlander onlangs al aan VI. Emnes heeft het goed naar zijn zin in Zuid-Wales, maar het geringe aantal speelminuten dat hij krijgt, steekt. 'Swansea is tevreden over me, maar ik wil wel meer spelen.'

Bony
Wat Monk betreft blijft ook clubtopscorer Wilfried Bony in Wales. De van Vitesse overgenomen Ivoriaan besloot het seizoen met zeventien competitiegoals en 25 doelpunten in officiële duels. Hij ligt nog vast tot de zomer van 2017. 'Gelukkig zitten we in de situatie dat we niemand hoeven te verkopen. Hij heeft zich hier enorm ontwikkeld. Hij zal daarom volgend seizoen een nóg betere speler zijn', aldus Monk.

Marvin Emnes viert zijn goal.
Marvin Emnes viert zijn goal.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.