Moniz schiet Excelsior te hulp in degradatiestrijd

Reacties

Ricardo Moniz gaat proberen om Excelsior in de Eredivisie te houden. De voormalig coach van AS Trencín maakt het seizoen af als interim-trainer in het Van Donge & De Roo Stadion.

Moniz schiet Excelsior te hulp in degradatiestrijd

Moniz (54) meldt zich bij Excelsior na het vertrek van Adrie Poldervaart, die afgelopen donderdag zijn ontslag indiende. De coach gaf daags na de 1-2 nederlaag tegen concurrent NAC Breda aan dat hij het gevoel had dat hij de groep niet meer kon raken en stapte op. Afgelopen zaterdag stond assistent-trainer André Hoekstra voor de groep, tijdens de uitwedstrijd bij FC Groningen.

Excelsior verloor dit duel met 1-0 en heeft nu maar één punt gehaald uit de laatste zeven competitiewedstrijden. Met nog vijf wedstrijden te gaan staan de Kralingers voorlaatste in de Eredivisie, met een achterstand van twee punten op FC Emmen, dat net boven de degradatiestreep staat. Zaterdag wacht de uitwedstrijd tegen koploper Ajax.

Na het duel in Amsterdam speelt Excelsior nog tegen Willem II (thuis), ADO Den Haag (uit), AZ (thuis) en Heracles Almelo (uit) en Moniz zal tijdens deze reeks, en in een mogelijke nacompetitie, als eindverantwoordelijke op de bank zitten. De geboren Rotterdammer stapte in november op bij Trencín, waarmee hij in de zomer nog Feyenoord vernederde in de voorronde van de Europa League, en werkte eerder als hoofdtrainer van onder meer FC Eindhoven, Notts County, 1860 München en Red Bull Salzburg.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.