AS Monaco heeft woensdag in strijd met directe concurrent en rivaal OGC Nice uitstekende zaken gedaan. Door de winst op eigen veld kwamen de Champions League-tickets dichterbij. Javairô Dilrosun had daarnaast eindelijk weer iets te vieren bij Girondins Bordeaux.

Monaco
1 - 0
Nice
Nice

Monaco en Nice zijn verwikkeld in een strijd om de Champions League-tickets in de Ligue 1, waar ook Stade Rennes, Olympique Marseille en Strasbourg op hopen. In de onderlinge wedstrijd zaten alle Nederlanders op de bank: Myron Boadu bij Monaco en Pablo Rosario, Justin Kluivert en Calvin Stengs bij Nice. Kasper Dolberg startte wel bij de bezoekers.

Monaco speelde in de Derby de la Côte d'Azur een sterke eerste helft en beloonde zich daar in de extra tijd voor met een goal van Aleksandr Golovin. Vanderson zag zijn voorzet nog half gepakt worden door de keeper van Nice, waarna Golovin de bal alsnog tegen de touwen werkte. In de tweede helft ging Nice in de achtervolging. Na 65 minuten kwamen Kluivert en Rosario binnen de lijnen, maar de 1-1 zat er niet meer in. Daardoor ging Monaco, waar Boadu na tachtig minuten inviel, over Nice heen op de ranglijst.

Bordeaux
Bordeaux
2 - 2
Saint-Étienne

Dilrosun kende een sterke start bij Bordeaux, maar moest het de afgelopen weken steeds vaker doen met een invalbeurt bij de degradatiekandidaat. Het duel met Saint-Étienne, de nummer zeventien, moest eigenlijk gewonnen worden. Dilrosun stond in de basis en leverde de assist op de 2-0 van Jean Onana. De Nederlander was zo voor het eerst sinds november direct betrokken bij een goal. Sekou Mara had de thuisploeg eerder al aan de leiding gebracht.

Toch kwam Saint-Étienne langszij. Denis Bouanga maakte de 2-1 en in de tweede helft zorgde Arnaud Nordin voor de gelijkmaker. In de slotfase, toen Dilrosun al was gewisseld, werd een goal van invaller Jimmy Briand afgekeurd.