Monaco-aanvaller beschuldigd van identiteitsfraude

Reacties

Lacina Traoré is misschien niet wie hij zegt dat hij is. Ibrahim Koné, voorzitter van zijn oude club l'Etoile Sportive d'Abobo, zegt dat de aanvaller van AS Monaco liegt over zijn leeftijd en naam.

Monaco-aanvaller beschuldigd van identiteitsfraude

Koné stelt dat Traoré 29 jaar is in plaats van 27 jaar. 'En in 2005 heette hij ook nog eens Traoré Ménéné', vertelde Koné tegen RFI. 'Tot mijn grote verrassing heeft hij zijn leeftijd en naam veranderd. Dit probleem is nu al dertien jaar aan de gang. Het is niet eerlijk. Zeker niet als professionele sporter. Daarom span ik een rechtzaak aan.'

Precies tijdens de twee ontbrekende jaren zou Traoré gespeeld hebben voor l'Etoile Sportive d'Abobo. Koné zegt bewijzen te hebben dat de spits voor zijn club speelde. Door de identiteitsfraude zijn de Ivorianen de afgelopen jaren veel geld misgelopen aan opleidingsvergoedingen.

Traoré ging begin 2008 in Europa aan de slag. CFR Cluj was zijn eerste club buiten Ivoorkust en na drie seizoenen in Roemenië vertrok hij naar Rusland, waar hij veel indruk maakte bij Kuban Krasnodar en FC Anzhi. In januari 2014 werd de aanvaller opgepikt door AS Monaco, maar daar brak hij nooit door. De afgelopen jaren speelde Traoré op huurbasis voor Everton, CSKA Moskou en Sporting Gijón. Dit seizoen werd hij ondergebracht bij Amiens.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.