Mogelijk uitstel Europese halve finales door IJslands as

De UEFA wacht af hoe de IJslandse aswolk zich ontwikkelt en het vliegverkeer in Europa blijft hinderen. Mogelijk worden de halve finales in de Champions League en de Europa League uitgesteld.

Mogelijk uitstel Europese halve finales door IJslands as

Volgens de BBC neemt de UEFA maandag een beslissing over het doorgaan van de vier halve finales in de Champions League en Europa League. Door het stopzetten van het Europese vliegverkeer wacht de bezoekende ploegen namelijk mogelijk een zware opgave om op tijd te arriveren op de plaats van bestemming.

'Een van de zorgen voor de UEFA is dat het eerlijk moet zijn', zei Fulham-manager Roy Hodgson, 'en dat de tegenstanders niet alle moeite moeten doen om aan de aftrap te komen.'

Zijn ploeg moet donderdag aantreden in Hamburg, zoals Liverpool een trip naar Atlético Madrid wacht. Het Britse luchtruim is voorlopig tot zondag zeven uur 's morgens dicht, maar de kans is aanwezig dat door de uitbarsting van IJslandse vulkaan Eyjafjallajoekull de vliegtuigen in Europa langer aan grond moeten blijven.

Fulham en Liverpool hebben meer tijd aangezien de wedstrijden voor donderdag op het programma staan. In de Champions League kan het stilgelegde vliegverkeer meer problemen verwachten. Barcelona moet dinsdag bij Internazionale op bezoek, terwijl Olympique Lyon een dag later in München speelt.

Bekijk hier al onze video's