Moeizame zeges voor Juventus en AS Roma

Juventus en AS Roma hebben ook de op de tweede speeldag van de Serie A geen punten laten liggen. De club uit Turijn moest diep gaan voor de drie punten, terwijl de Romeinen veel meer kregen dan waar ze recht op hadden.

Moeizame zeges voor Juventus en AS Roma

Cagliari-Juventus 2-3
Juventus kreeg veel tegenstand op Sardinië. Cagliari speelde goed en maakte twee keer een achterstand goed, twee keer uit een benutte strafschop van Pasquale Foggia. De Rossoblu leken nog een penalty te krijgen, maar die werd op advies van de grensrechter ingetrokken.

Juventus pakte op basis va vechtlust in de laatste minuut de drie punten. Na goals van David Trezeguet en Alessandro Del Piero kroonde Giorgio Chiellini zich tot matchwinner.

AS Roma-Siena 3-0
De stand op het scorebord na negentig minuten deed vermoeden dat Roma een makkelijk middagje had in het Stadio Olímpico. Toch was de werkelijkheid anders. De Giallorossi dankten de overwinning puur aan de grotere individuele klasse.

Alberto Aquilani opende wonderschoon de score, Ludovic Giuly verdubbelde de marge en Francesco Totti fleurde de dag waarop hij de ESM Gouden Schoen kreeg uitgereikt op met een mooie treffer.

Bekijk hier al onze video's