Moeizame generale voor winnende FC Twente-opponent Fenerbahçe

Reacties

Hoewel het niet van harte ging, heeft Fenerbahçe de generale repetitie voor het duel met FC Twente in de play-offs van de Conference League winnend afgesloten. Door treffers van Edin Dzeko en Sebastian Szymanski won Fenerbahçe in de eigen competitie van Samsunspor.

Moeizame generale voor winnende FC Twente-opponent Fenerbahçe
© Pro Shots
Samsunspor
Samsunspor
0 - 2
Fenerbahçe
Fenerbahçe

In het duel tussen Samsunspor en Fenerbahçe was genoeg Nederlandse inbreng. Bij Fenerbahçe waren Jayden Oosterwolde en Ferdi Kadioglu de backs en ook voormalig Ajacied Dusan Tadic stond opgesteld. Daarnaast maakte de van Manchester United overgekomen Fred zijn debuut voor de Turkse club. Hij kreeg de voorkeur boven Sebastian Szymanski. Bij de thuisploeg stond Rick van Drongelen in de defensie.

De tegenstander van FC Twente van komende donderdag kende een zeer moeizame eerste helft tegen Samsunspor. De ploeg van Ismail Kartal had overwegend de bal, maar werd zeer zelden gevaarlijk. Dzeko kreeg een goede kopkans uit een corner, maar veel gevaarlijker dan dat werd Fenerbahçe niet.

Na de onderbreking kwam het gevaar opnieuw van het hoofd van de Bosniër, maar ditmaal was het wel raak. Cengiz Ünder trok naar binnen, gaf een indraaiende voorzet en Dzeko kopte de bal onder de doelman door. Even later dacht Fred zijn debuut op te luisteren met een treffer nadat hij een hoge bal fraai op de volley nam, maar dat doelpunt ging niet door wegens buitenspel.

Vijf minuten voor tijd kwam ex-Feyenoorder Szymanski binnen de lijnen en diep in de blessuretijd maakte hij ook nog de tweede treffer door de bal fraai over de doelman te tikken. Door de zege grijpt Fenerbahçe de koppositie in de Turkse competitie. Het is de enige ploeg die na twee wedstrijden op zes punten staat. Donderdag volgt een thuiswedstrijd tegen FC Twente en een week later is de return in Enschede.

Do 24 aug. 2023

Do 31 aug. 2023

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.