Mister Champions League achterhaalt ook Casillas

Reacties

Cristiano Ronaldo gaat dinsdagavond het Champions League-record van Iker Casillas evenaren. De Portugees speelt tegen Young Boys zijn 177ste wedstrijd in het hoofdtoernooi van het miljardenbal.

Mister Champions League achterhaalt ook Casillas
© Pro Shots
BSC Young Boys
BSC Young Boys
2 - 1
Manchester United
Manchester United

Daarmee komt de 36-jarige aanvaller op gelijke hoogte met voormalig ploeggenoot Casillas, die het record van meeste duels in de Champions League al enige tijd in handen heeft. In april 2019 kwam de legendarische Spaanse doelman voor het laatst uit in het elitetoernooi, namens FC Porto. Anderhalf jaar later heeft Ronaldo hem achterhaald.

Drie dagen na zijn memorabele rentree in de Premier League heeft United-manager Ole Gunnar Solskjaer de Portugees namelijk ook gewoon in de basis gezet voor het openingsduel in Groep F van de Champions League. Op bezoek bij Young Boys zal Ronaldo voor de 177ste keer aantreden in het door hem zo geliefde toernooi. Ook Donny van de Beek start overigens.

Ronaldo debuteerde in de Champions League op 1 oktober 2003 namens United op bezoek bij VfB Stuttgart, in het met 2-1 verloren duel leverde hij direct een assist op een treffer van Ruud van Nistelrooy. In totaal kwam hij tot 52 optredens voor The Red Devils. Namens Real Madrid en Juventus kwam hij vervolgens nog respectievelijk 101 en 23 keer in actie. Bij Sporting Portugal en United speelde Ronaldo ook nog vier wedstrijden in de voorrondes van de Champions League.

Het evenaren van Casillas is een nieuwe mijlpaal voor Ronaldo, die ook al met een flinke voorsprong topscorer en assistkoning aller tijden van de Champions League is. De Portugees won het toernooi vijf maal, alleen Francisco 'Paco' Gento deed dat vaker (6).

Speler Clubs Duels
Cristiano Ronaldo* Manchester United, Real Madrid, Juventus 177
Iker Casillas Real Madrid, FC Porto 177
Xavi Hernández Barcelona 151
Lionel Messi* Barcelona 149
Raúl González Real Madrid, Schalke 04 142
Ryan Giggs Manchester United 141
Karim Benzema* Olympique Lyon, Real Madrid 130
Andrés Iniesta Barcelona 130
Sergio Ramos* Real Madrid 129
Clarence Seedorf Ajax, Real Madrid, AC Milan 125

* dit seizoen actief in de Champions League

Meer Cristiano Ronaldo
Meer over Cristiano Ronaldo
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.