Missie geslaagd: FC Den Bosch-verdediger opgeroepen voor Canada

Reacties

FC Den Bosch-verdediger Frank Sturing is opgenomen in de definitieve selectie van de nationale ploeg van Canada. Voor de 23-jarige Nijmegenaar is het een droom die uitkomt.

Missie geslaagd: FC Den Bosch-verdediger opgeroepen voor Canada
© Pro Shots

Sturing speelde interlands voor Oranje Onder-18, Onder-19 en Onder-20 en werd in 2017 nog opgenomen in de voorselectie van Jong Oranje. In een lichting met Frenkie de Jong, Timothy Fosu-Mensah, Donny van de Beek en Steven Bergwijn stond ook de naam van Sturing op het wedstrijdformulier. Maar waar dat viertal de Europese top bereikte, liep het voor Sturing anders.

Het lukte de verdediger niet om echt door te breken bij NEC en dus maakte hij afgelopen zomer de transfervrije overstap naar Den Bosch. Daar speelt Sturing dit seizoen op amateurbasis. De afgelopen jaren kwam bij de verdediger het besef dat hij het Nederlands elftal niet ging halen en dus richtte hij zich op een interlandcarrière bij Canada, aangezien zijn vader daar geboren is.

In januari mocht hij stage komen lopen en maakte hij kennis met de selectie. 'Bij het eerste spelen mijn concurrenten bijna allemaal in de MLS, een paar andere in Europa. Dat zijn vaste waardes, dus ik heb geen idee of ik daarvoor in aanmerking kom. Er zou een droom uitkomen als ik mijn interlanddebuut mag maken.'

Sturing heeft blijkbaar indruk gemaakt bij zijn stage, want hij zit bij de definitieve lijst, waar verder onder anderen ook Bayern München-back Alphonso Davies deel van uitmaakt.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.