Misser Yuri Cornelisse nekt FC Groningen

FC Groningen leek er in te slagen om tegen Partizan Belgrado vanuit geslagen positie terug te komen. Bij een 1-0 voorsprong kregen de Groningers een strafschop die de toegang had moeten verschaffen tot de groepsfase van de UEFA Cup. Invaller Yuri Cornelisse faalde echter vanaf elf meter. Het bleef bij1-0 en dat was te weinig.

Misser Yuri Cornelisse nekt FC Groningen

Na de 4-2 nederlaag in Servië stond Groningen voor een moeilijke opgave om in Euroborg met twee doelpunten verschil te winnen. Trainer Ron Jans had er in de aanloop naar het duel vertrouwen in dat zijn ploeg het met de steun van de supporters nog een eind kon schoppen.

Die voorspelling kwam uit. Waar Groningen in de uitwedstrijd duidelijk de mindere was van Partizan, waren de rollen nu omgedraaid. Na een uur spelen kwam de beloning. Koen van de Laak benutte een strafschop en de thuisclub had nog een half uur om een tweede treffer te forceren.

De ideale mogelijkheid daartoe deed zich voor in de tachtigste minuut. Opnieuw kreeg Groningen een penalty. Van de Laak was inmiddels naar de kant en diens vervanger Cornelisse nam plaats achter de bal. Zijn misser ten opzichte van oud-PSV'er Ivica Kralj kwam Groningen niet meer te boven.

Bekijk hier al onze video's