Mislukte Panenka deert De Graafschap niet, NAC zakt verder weg

SC Cambuur heeft de koppositie in de Keuken Kampioen Divisie met een nipte zege bevestigd. De Graafschap hield gelijke tred, waar NAC Breda punten morste.

Roda JC Kerkrade
1 - 2
SC Cambuur
SC Cambuur

Koploper SC Cambuur kende op weg naar de negende zege van het seizoen een bliksemstart in Kerkrade. Jamie Jacobs stond aan het einde van een razendsnelle counter. Roda JC had na ruim een half uur de Friese voorsprong weggewerkt door Ike Ugbo, maar stapte toch als verliezer van het veld. Robert Mühren was de beul voor de Limburgers. De huurling tekende in de 77ste minuut voor de winnende treffer.

Helmond Sport
1 - 2
De Graafschap

De Graafschap is nog ongeslagen, maar het knaagde aan trainer Mike Snoei dat er zoveel remises tussen zitten. De Superboeren konden hun coach tevreden stellen, want het bezoek aan Helmond Sport leverde de gewenste zege op. Een heerlijke treffer van Ralf Seuntjens – hij schoot de bal in de kruising na een hakje van Mo Hamdaoui – betekende kort na rust een voorsprong. Na een uur werd een uitgelezen kans de marge te vergroten onbenut gelaten. De Panenka van Hamdaoui mislukte jammerlijk. Het dreigde door de 1-1 van Tibeau Swinnen een dure misser te worden, maar invaller Jasper Van Heertum zorgde voor de verlossing voor De Graafschap.

Almere City FC
1 - 0
NAC Breda
NAC Breda

Na het veroveren van de eerste periodetitel is de klad erin gekomen bij NAC Breda. Vier duels leverden een magere oogst op van twee punten, waardoor de Brabanders wegzakten in de Keuken Kampioen Divisie. Ook bij Almere City FC ging het mis voor de ploeg van trainer Ruud Brood. Youri Loen maakte met zijn doelpunt na ruim een uur het verschil in Almere.

Jong Ajax
Jong Ajax
5 - 1
FC Den Bosch

FC Den Bosch was geen partij voor Jong Ajax, dat op De Toekomst met kinderijk gemak na elf minuten al een 2-0 voorsprong kon begroeten. Jurgen Ekkelenkamp brak de ban na vijf minuten, waarna Nicolas Kühn op de achterlijn nauwelijks iets in de weg werd gelegd om de 2-0 te maken. In het eerste kwartier na rust drukten Ekkelenkamp en Lassina Traoré het verschil verder uit in de score. Na de eretreffer van Rúben Rodrigues bepaalde Traoré in de blessuretijd de eindstand op 5-1.

Excelsior
Excelsior
5 - 4
FC Eindhoven

Excelsior en FC Eindhoven maakten er een heus doelpuntenspektakel van. In de eerste helft waren al zes goals te aanschouwen in Kralingen, keurig verdeeld over de twee ploegen. Maar daarmee was het kruit nog niet verschoten, want na een kwartier in de tweede helft was de stand 4-4 door goals van Thomas Verhaar en Rigino Cicilia. Uiteindelijk kwam er toch nog een winnaar op Woudestein. Excelsior-spits Elías Már Ómarsson tekende in de 77ste minuut voor het laatste wapenfeit van het spektakelstuk, waardoor de Rotterdammers aansluiting hielden met de top van de Keuken Kampioen Divisie.

N.E.C.
N.E.C.
3 - 0
TOP Oss
TOP Oss

Een week na het doelpuntloze gelijkspel bij SC Cambuur smaakte NEC weer het zoet van een overwinning. In De Goffert was TOP Oss het slachtoffer van de Nijmeegse dadendrang. Ole Romeny legde in de twaalfde minuut op aangeven van Bart van Rooij de basis voor het succes. Anthony Musaba deelde in de 72ste minuut de genadeklap uit aan TOP Oss, waarna Zian Flemming tekende voor de 3-0. De Nijmeegse ploeg heeft in de tweede periode ook nog geen treffer geïncasseerd.