Mislintat-onderzoek in afrondende fase, Ajax komt met integriteitscommissie

Reacties

Ajax heeft een integriteitscommissie gevormd, zo maakt de club bekend in het halfjaarverslag. De aanleiding daarvoor is het vertrek van Sven Mislintat.

Mislintat-onderzoek in afrondende fase, Ajax komt met integriteitscommissie

Onder Mislintat werden voor veel geld spelers gekocht die niet het Ajax-niveau hebben. De Duitser kwam daarnaast onder een vergrootglas te liggen wegens mogelijke belangenverstrengeling. De transfer van Borna Sosa naar Ajax kwam tot stand via makelaarskantoor AKA Global, dat ook aandeelhouder is in een databedrijf van Mislintat. Dat schuurt met regels waar een beursgenoteerde club zich aan moet houden. 

Ajax startte een onderzoek naar mogelijke belangenverstrengeling van de inmiddels vertrokken Mislintat. De club stelt dat dat onderzoek zich in de afrondende fase bevindt. Ajax heeft wel al een Protocol Beoordeling Belangsenverstrengeling ingevoerd en een Integriteitscommissie gevormd. Die commissie ziet toe op de naleving van het protocol en adviseert de raad van commissarissen bij mogelijke tegenstrijdige belangen bij de directie en/of de rvc. 

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.