Milk-gate loopt met een sisser af: United en City ontlopen straf

Reacties

De Engelse voetbalbond (FA) heeft bekendgemaakt dat er geen sancties komen naar aanleiding van de incidenten na afloop van de Manchester Derby. De gemoederen liepen hoog op, maar zowel Manchester United als Manchester City ontloopt een straf.

Milk-gate loopt met een sisser af: United en City ontlopen straf

De ruzie werd in de Engelse media omgedoopt tot de Milk-gate. Volgens berichtgeving zou de ophef zijn ontstaan omdat José Mourinho van mening was dat City de overwinning op de stadsgenoot te uitbundig vierde. United-manager Mourinho zou daarbij een pak melk naar zich toe gegooid hebben gekregen, terwijl City-assistent Mikel Arteta bij een worsteling naar verluidt een hoofdwond opliep.

City-manager Pep Guardiola was zich van geen kwaad bewust: 'We hebben een normaal feestje gevierd na de wedstrijd. We waren blij, dat lijkt me logisch', sprak de Spanjaard eerder. Bij Mourinho schoten de uitspraken van zijn collega in het verkeerde keelgat: 'Voor mij is het een kwestie van verschillen: een verschil in gedrag, een verschil in educatie. Dat is het hele verhaal, en niets meer.'

Het hele incident liep nu met een sisser af. De FA heeft het 'bewijs' van de clubs en de onafhankelijke ooggetuigen in beraad genomen. Hierna is besloten geen verdere actie te ondernemen.

'Onbegrijpelijk dat De Bruyne slechts veertiende stond op Gouden Bal-lijst'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.