Milik ziet Messi over het hoofd, China jaagt op Rooney

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Milik ziet Messi over het hoofd, China jaagt op Rooney

• Donderdag worden de 55 spelers bekend die strijden om een plek in de FIFA FIFPro World XI. De spelers van Ajax, op de foto boven aanvoerder Davy Klaassen, waren vandaag zo'n beetje de laatsten die hun stem uitbrachten. Opvallend was dat reservedoelman André Onana zichzelf een basisplaats gaf, terwijl Arek Milik grote moeite had om al zijn favorieten in één elftal samen te kunnen opstellen. Uiteindelijk koos hij voor een voorhoede bestaande uit Zlatan Ibrahimovic, landgenoot Robert Lewandowski en Neymar. Ivan Rakitic, Arjen Robben en Cristiano Ronaldo vormden het middenveld. Tot de Poolse spits erachter kwam dat hij Lionel Messi was vergeten...

Riechedly Bazoer en Kenny Tete brengen hun stem uit (foto's FIFPro).
Riechedly Bazoer en Kenny Tete brengen hun stem uit (foto's FIFPro).

• Volgens The Sun staat Wayne Rooney voor een opmerkelijke transfer. De boulevardkrant meldt namelijk dat de Engelse aanvaller het nieuwe uithangbord van de voetbalcompetitie in het Aziatische land moet worden. Shanghai SIPG, waar Rooneys voormalige bondscoach Sven-Göran Eriksson op de trainerszetel zit, moet zijn nieuwe club worden. Maar dan moet de geblokte aanvaller wel eerst worden losgeweekt bij zijn huidige club Manchester United, waar hij nog tot 2019 vastligt.

• Overigens moet de spits niet alleen bij United geld in het laatje brengen. Hij probeert ook bij te dragen aan een veiling voor de stichting van de stichting van de Engelse voetbalgrootheid Sir Bobby Robson.

Jürgen Klopp is inmiddels zes weken werkzaam als hoofdtrainer van Liverpool en daarom wordt het tijd dat hij het Merseyside-dialect Scouse onder de knie krijgt. De Duitser krijgt daarom lessen van een negenjarig jongetje. Een straf lijkt hij het niet te vinden om terug de schoolbanken in te gaan.

• Real Madrid-aanvaller Gareth Bale wil volgens The Daily Mirror een golfbaan in de achtertuin van zijn huis in Wales. De vedette van het land uit het Verenigd Koninkrijk schijnt best een aardig balletje te kunnen slaan, hij heeft handicap zes, en wil graag drie replica's van bekende holes bij zijn woning zodat hij op niveau kan blijven: de Postage Stamp, de Amen Corner en de zeventiende hole van van Sawgrass.

• Oranje-international Jeremain Lens is jarig. De aanvaller wordt 28 jaar. Sunderland feliciteerde hem daarom via Twitter. Ook namens VI: proficiat!

• Twintig jaar geleden werd de driepuntenregel ingevoerd in het voetbal om het aantal remises terug te dringen. Verwacht werd namelijk dat wedstrijden attractiever zouden worden als er drie punten vielen te verdienen in plaats van twee, omdat winnen dan eenmaal meer oplevert. Uit onderzoek van de universiteit van het Duitse Münster naar de uitslagen van liefst honderdduizend wedstrijden blijkt echter dat deze maatregel te verwaarlozen is. Het aantal gelijke spelen is namelijk slechts met drie procent gedaald.

• Ciclón heeft in de Boliviaanse voetbalcompetitie, mede door deze treffer van zo'n dertig meter, een 3-2 zege geboekt op Blooming. Nelvin Solíz is de naam!

'Ik vond het al raar dat de spelers van Olympiakos niet het veld op kwamen voor hun warming-up. Achteraf bleek dat ze het wel probeerden, maar dat ze werden bekogeld met aanstekers.'
• De Griekse topper tussen Panathinaikos en Olympiakos werd afgelopen zaterdag afgelast vanwege ongeregeldheden tussen beide supportersgroepen. Mendes da Silva, voormalig middenvelder van onder meer AZ, is bij de thuisploeg actief als assistent-trainer en deelt zijn ervaringen van het weekend met De Telegraaf.

Benfica neemt het woensdagavond in de Champions League in Astana op tegen de gelijknamige voetbalclub. Dit doet het onder erbarmelijke weersomstandigheden. Het vriest er namelijk. De Portugese club heeft volgens Record dan ook geen halve maatregelen genomen en neemt de volgende spullen mee naar Oost-Europa:
- 120 thermo-shirts en -maillots
- 120 handschoenen
- 100 wollen kragen
- 100 mutsen
- 60 winterjassen
- 10 thermo-dekens
- kunstgrasschoenen, panty's en trainingsmateriaal

• Liverpool kiest iedere dag de Goal of the Day en vandaag is die eer weggelegd voor Ryan Babel. In 2012 maakte hij deze treffer namens The Reds tegen Newcastle United.

'In 2008 ben ik de hele avond opgebleven om naar de Champions League-finale te kijken. Toen het op strafschoppen aankwam, klopte mijn hart in mijn keel. Het was fantastisch om Van der Sar de penalty van Anelka te zien stoppen.'
• Op de website van de UEFA blikt Jesse Lingard vast vooruit op het Champions League-duel van zijn club Manchester United met PSV van woensdag, maar de 22-jarige middenvelder blikt ook terug op de laatste keer dat zijn club dat toernooi won. In 2008 waren The Red Devils na penalty's te sterk voor landgenoot Chelsea.

FC Groningen heeft de uitshirts voor komend seizoen gepresenteerd. De Noorderlingen zullen in uitwedstrijden in een groen tricot aantreden. (Website FC Groningen)

'Wij zijn niet bang, zoals Le Saux.'
• Chelsea neemt het dinsdagavond in de Champions League op tegen het Israëlische Maccabi Tel Aviv, waar Jordi Cruijff technisch directeur is. In Israël zijn momenteel de veiligheidsmaatregelen aangescherpt en manager José Mourinho werd daarom gevraagd of hij niet bang is. Daarop reageerde hij met een sneer naar Graeme Le Saux. In 2001 koos de Engelse international er met vijf andere Chelsea-spelers voor om het UEFA Cup-duel met Hapoel Tel Aviv te laten schieten.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.